Skip to main content

Επένδυση 35 εκατ. ευρώ από τη Μασούτης για νέο logistics center

Το νέο Logistics-Center αναμένεται να λειτουργήσει τον Οκτώβριο και εκτιμάται ότι θα επιτρέψει την αλυσίδα να πετύχει οικονομίες κλίμακας και να καθετοποιήσει τη διανομή και την τροφοδοσία των καταστη
«Κόντρα στο ρεύμα» του περιορισμού ή και της ανυπαρξίας, εν πολλοίς, νέων επενδύσεων στο λιανεμπόριο, που έχει αρχίσει να υφίσταται κι αυτό τις επιπτώσεις της κρίσης, ο βορειοελλαδικός όμιλος Μασούτη ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες την υλοποίηση νέας επένδυσης ύψους 35 εκaτ. ευρώ.

Πρόκειται για την κατασκευή ενός νέου Logistics-Center, στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης, το οποίο θα έχει περατωθεί-εκτός απροόπτου- μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο, οπότε και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία.

Τους τελευταίους μήνες του 2009 η διοίκηση του ομίλου εντατικοποίησε κι εν τέλει συγκέντρωσε όλες τις απαιτούμενες άδειες για την κατασκευή του Logistics-Center, το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα στην αλυσίδα να επιτύχει οικονομίες κλίμακας, αλλά και να καθετοποιήσει τη διανομή και την τροφοδοσία των καταστημάτων της.

Νέα καταστήματα

Στο φετινό αναπτυξιακό σχεδιασμό του βορειοελλαδικού λιανεμπορικού ομίλου, παράλληλα, προγραμματίζεται και η δημιουργία περίπου 10 νέων καταστημάτων, ενώ, την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη βρίσκεται η αναζήτηση κατάλληλων ακινήτων για επέκταση σε περιοχές, όπου η αλυσίδα μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσία. Ήδη, στο πλαίσιο αυτό, έχει δρομολογηθεί η δημιουργία καταστημάτων εντός δύο νέων μεγάλων εμπορικών κέντρων στη Λάρισα και στα Ιωάννινα, όπου λειτουργούν ή θα δημιουργηθούν και σημεία πώλησης της IKEA.

Μάλιστα ο όμιλος δίνει βαρύτητα στη λειτουργία «πράσινων» σημείων πώλησης, τα οποία έχουν βιοκλιματική αρχιτεκτονική, οικολογικά υλικά και χρησιμοποιούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (παρόμοιο κατάστημα λειτούργησε στο τέλος του 2009 στην Καστοριά).

Δύσκολο το 2010

Η διοίκηση του ομίλου Μασούτη, εν τω μεταξύ, αναμένει ότι το 2010 θα είναι ακόμη πιο δύσκολο για το εγχώριο λιανεμπόριο, σε σχέση με ό,τι ίσχυσε το 2009. Παρόλα αυτά, παραμένει ανοιχτή σε ζητήματα εξαγορών μικρών περιφερειακών αλυσίδων, κάτι το οποίο έπραξε πέρσι με τις δύο λιανεμπορικές αλυσίδες «Πασχαλίδης» στην Κατερίνη και «Γεωργάκος» στον Βόλο, οι οποίες πρόσθεσαν στο δίκτυο της Μασούτης άλλα 10 καταστήματα. Συνολικά το δίκτυο της αλυσίδας αριθμεί πάνω από 205 καταστήματα με προσωπικό άνω των 5.000 ατόμων. Όσον αφορά στον ενοποιημένο τζίρο του 2009, αυτός εκτιμάται ότι διαμορφώθηκε περίπου στα επίπεδα του 2008, κάτι που σημαίνει ότι ξεπέρασε τα 560 εκατ. ευρώ.