Skip to main content

Επενδύσεις άνω των 2 εκατ.ευρώ από την Ιωνική για καινοτόμα προϊόντα

Το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρίας αφορά στην επέκταση των κτιριακών της εγκαταστάσεων καθώς και την προμήθεια και εγκατάσταση σύγχρονων γραμμών παραγωγής καινοτόμων προϊόντων
Νέες επενδύσεις ύψους άνω των 2 εκατ.ευρώ για την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων υλοποιεί η εταιρία παραγωγής κατεψυγμένων προϊόντων, ζύμης και σφολιάτας Ιωνική ΑΕ, η οποία παρά την αρνητική συγκυρία θα παρουσιάσει κατά την τρέχουσα χρήση μικρή αύξηση του κύκλου εργασιών σε σχέση με το 2008 και κερδοφορία στα ίδια επίπεδα με πέρσι.  Το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρίας αφορά στην επέκταση των κτιριακών της εγκαταστάσεων στο Βιοτεχνικό Πάρκο της Νεοχωρούδας Θεσσαλονίκης με νέους χώρους παραγωγής, καθώς και την προμήθεια και εγκατάσταση σύγχρονων γραμμών παραγωγής νέων, καινοτόμων προϊόντων. Επίσης, στο πλαίσιο του επενδυτικού προγράμματος η Ιωνική θα προχωρήσει στην προμήθεια και εγκατάσταση λογισμικού, που θα παρακολουθεί και θα σχεδιάζει όλη την παραγωγική διαδικασία.

Το επενδυτικό πρόγραμμα έρχεται σε συνέχεια επενδύσεων άνω των 3 εκατ.ευρώ, που υλοποίησε η Ιωνική την τελευταία τριετία και οι οποίες αφορούσαν την επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων του χώρου παραγωγής, τη δημιουργία logistics center, ψυκτικούς χώρους αποθήκευσης, καθώς και τον εκσυγχρονισμό των γραμμών παραγωγής με εμπλουτισμό σύγχρονων μηχανημάτων.

Η Ιωνική, η οποία ιδρύθηκε το 1991 από τους αδελφούς Πορτοκαλίδη, αποτελεί μια από τις σημαντικότερες καθετοποιημένες μονάδες παραγωγής κατεψυγμένων προϊόντων, ζύμης και σφολιάτας στην Ελλάδα με ηγετική θέση στο χώρο του food service. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ιωνικής κ.Γιώργο Πορτοκαλίδη, η Ιωνική διαθέτει σημαντική παρουσία στο εξωτερικό. Την τελευταία τριετία οι εξαγωγές της Ιωνικής έχουν αγγίξει τα 2 εκατ.ευρώ και αφορούσαν τις αγορές της Κύπρου, της Βουλγαρίας, της Γερμανίας και της Σουηδίας. Η εταιρία πλέον στοχεύει και σε αγορές αναπτυσσόμενων χωρών και μέσα από παγκόσμιους φορείς και οργανισμούς, προσπαθεί να αναπτύξει ακόμη περισσότερο την εξαγωγική της δραστηριότητα.

Το 2008 ο κύκλος εργασιών της επιχείρησης ξεπέρασε τα 11 εκατ.ευρώ έναντι 9,5 εκατ.ευρώ το 2007. Η εξέλιξη αυτή, αποδίδεται από τον κ.Πορτοκαλίδη, στις συντονισμένες κινήσεις της διοίκησης της Ιωνικής, τη δημιουργία ποιοτικών και καινοτομικών προϊόντων και τη σωστή διαχείριση και εκμετάλλευση των ευκαιριών που παρουσιάστηκαν.