Skip to main content

Επενδύσεις 700 εκατ. ευρώ της ιταλικής Enel στη Ρουμανία

Επενδύσεις, ύψους 700 εκατ. ευρώ, υλοποιεί στη Ρουμανία, η ιταλική ενεργειακή εταιρία Enel, για την αναβάθμιση του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας σε όλη τη χώρα.
Επενδύσεις, ύψους 700 εκατ. ευρώ, υλοποιεί στη Ρουμανία, η ιταλική ενεργειακή εταιρία Enel, για την αναβάθμιση του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας σε όλη τη χώρα, την επόμενη πενταετία και τον εκσυγχρονισμό των δικτύων ηλεκτρισμού, στην πόλη του Βουκουρεστίου.

Στις επενδύσεις της Enel αναφέρθηκε ο Ρουμάνος πρόεδρος, Τράιαν Μπασέσκου, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον εκτελεστικό διευθυντή της ιταλικής εταιρίας, Φούλβιο Κόντι.

Περίπου το 50% του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας του Βουκουρεστίου είναι παλιό, με διάρκεια «ζωής» περίπου πενήντα ετών και ο εξοπλισμός του απαρχαιωμένος, τονίζεται σε ανακοίνωση της ιταλικής εταιρίας.

Η Enel δραστηριοποιείται στη ρουμανική αγορά από το 2005. Το επενδεδυμένο κεφάλαιο της ιταλικής εταιρίας στη Ρουμανία ξεπερνά τα 3,5 δισ. ευρώ, επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.