Skip to main content

Επενδύσεις 50 δισ. δολ. σε υποδομές ανακοινώνει ο Ομπάμα

Δαπάνες τουλάχιστον 50 δισ. δολαρίων σε έργα υποδομών αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, σε μία προσπάθεια τόνωσης της οικονομίας.
Δαπάνες τουλάχιστον 50 δισ. δολαρίων σε έργα υποδομών αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, σε μία προσπάθεια τόνωσης της οικονομίας.

Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, οι δαπάνες θα αφορούν την επέκταση και αναβάθμιση του οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου καθώς και τις υποδομές των αεροδρομίων. Ο Ομπάμα, ο οποίος βρίσκεται υπό πίεση ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου, αναμένεται να κάνει την ανακοίνωση σε ομιλία του στο Wisconsin. Την Τετάρτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να ανακοινώσει επίσης σχέδιο φοροαπαλλαγών 100 δισ. δολαρίων για τις μικρές επιχειρήσεις.
 
Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές, η κυβέρνηση σε συνεργασία με το Κονγκρέσο θα επεξεργαστεί τη μείωση των δαπανών σε άλλους τομείς ώστε να μην επιβαρυνθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα. Το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει τη βελτίωση του συστήματος ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, την επιτάχυνση των έργων στις σιδηροδρομικές γραμμές υψηλής ταχύτητας και τη δημιουργία μίας τράπεζας υποδομών που θα συντονίζει την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση και το σχεδιασμό των έργων.