Skip to main content

Επενδύσεις 3 εκατ. ευρώ για καινοτόμα προϊόντα ειδικής διατροφής

Η εταιρία «Μύλοι Καπλανίδη» δημιούργησε την spin off εταιρία K-Mediturra για τη μαζική παραγωγή καινοτόμων προϊόντων η οποία κυκλοφόρησε αλεύρι με εκχύλισμα σταφυλιών και ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.

Ένα νέο καινοτόμο προϊόν, το αλεύρι με εκχύλισμα σταφυλιών το οποίο παρουσιάζει ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιγηραντική δράση κυκλοφόρησε η σερραϊκή εταιρία «Μύλοι Καπλανίδη», η οποία δημιούργησε την εταιρία K-Meditura AE με στόχο την παραγωγή νέων καινοτόμων προϊόντων, ειδικής διατροφής.


H εταιρία έρευνας και ανάπτυξης τεχνολογίας και καινοτομίας Κ-Meditura αποτελεί εταιρία τεχνοβλαστό - spin off, που συστήθηκε σε συνεργασία με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Δημήτρη Κουρέτα. Όπως αναφέρει στη Voria.gr ο γενικός διευθυντής της βορειοελλαδικής επιχείρησης, κ.Δημήτρης Τσιλίακούδης, η «Μύλοι Καπλανίδη» σχεδιάζει για την επόμενη τριετία επενδυτικό πρόγραμμα ύψους περί τα 3 εκατ. ευρώ με στόχο τη μαζική παραγωγή καινοτόμων προϊόντων.


Το αλεύρι με εκχύλισμα σταφυλιών περιέχει Ανθοκυανίνες, Προανθοκυανιδίνες και Φαινόλες και ασκεί αντιοξειδωτική δράση, ενώ ταυτόχρονα βοηθάει στην καλή λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων. Αποτελεί, δε, σύμφωνα με τον κ.Τσιλιακούδη, ένα πατενταρισμένο προϊόν, καθώς η εταιρία κατέχει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας. Το προϊόν αποτελεί αποτέλεσμα της συνεργασίας της «Μύλοι Καπλανίδη» με τα εργαστήρια Φυσιολογίας του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Φαρμακογνωσίας της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αναπτύχθηκε, εξάλλου, στο πλαίσιο της πολύχρονης συνεργασίας της εταιρίας με τον κ. Κουρέτα και την επιστημονική του ομάδα.


«Δημοσιευμένες μελέτες αποδεικνύουν ότι το εκχύλισμα σταφυλιών που περιέχει Ανθοκυανίνες, Προανθοκυανιδίνες και Φαινόλες ασκεί αντιοξειδωτική δράση και συμβάλλει στην καλή λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων», εξηγεί ο κ.Τσιλιακούδης.


Το αλεύρι με εκχύλισμα σταφυλιών δεν είναι το μοναδικό καινοτόμο προϊόν ειδικής διατροφής. Η «Μύλοι Καπλανίδη» έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια άλευρα χωρίς γλουτένη για τους πάσχοντες από κοιλιοκάκη, βιολειτουργικά άλευρα, εμπλουτισμένα με εκχυλίσματα ελληνικών φυτών και πρόσφατα το κέικ feed back, το οποίο αποτελεί παγκόσμια πατέντα. Το κέικ «feed back» προέκυψε έπειτα από πολυετείς μελέτες και αποτελεί ένα επιστημονικά ελεγμένο προϊόν, που βοηθά στην αποκατάσταση του οργανισμού μετά την προπόνηση  ή έπειτα από μία κοπιαστική και κουραστική μέρα. Μάλιστα, για το καινοτόμο κέικ έχει εκδηλωθεί έντονο ενδιαφέρον από τον αμερικανικό στρατό για την απορρόφηση όλης της ετήσιας παραγωγής.

 

Με αιχμή του δόρατος την καινοτομία η «Μύλοι Καπλανίδη» δρομολογεί το εξαγωγικό της άνοιγμα σε ΗΠΑ και Ρωσία, ενώ έχει προχωρήσει σε συνεργασίες για παραγωγή προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας με μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ.