Skip to main content

Επενδύσεις 100 εκατ. ευρώ από τη Lidl

Νέες επενδύσεις στην ανάπτυξη και χωροταξική επέκταση του δικτύου της στην Ελλάδα, που θα ξεπεράσουν τα 100 εκατ. ευρώ, προγραμματίζει η αλυσίδα λιανικού εμπορίου Lidl για το 2011, κόντρα στην οικονομ
Νέες επενδύσεις στην ανάπτυξη και χωροταξική επέκταση του δικτύου της στην Ελλάδα, που θα ξεπεράσουν τα 100 εκατ. ευρώ, προγραμματίζει η αλυσίδα λιανικού εμπορίου Lidl για το 2011, κόντρα στην οικονομική κρίση.

Όπως ανακοίνωσε η Lidl εκτός από τα καταστήματα που έχει  στην Ελλάδα, που αυτή τη στιγμή αριθμούν τα 206, οι βασικότερες προτεραιότητες των επενδύσεων που έχουν δρομολογηθεί για το 2011 αφορούν τόσο στη λειτουργία νέων καταστημάτων όσο και στην ανακαίνιση υφιστάμενων καταστημάτων. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και τα δέκα καταστήματα που ενδιαφέρεται να αγοράσει από την Aldi.
 Μέχρι και το τέλος του 2011, η Lidl έχει ως στόχο να λειτουργήσει στην Ελλάδα 220 καταστήματα. Το συνολικό ποσό επένδυσης που αφορά στην ανάπτυξή της για το 2011 θα ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Για το 2011, η Lidl προγραμματίζει να προβεί σε 35 εκσυγχρονισμούς, μια επένδυση που θα ξεπεράσει τα 12 εκατ. ευρώ. Στο πλάνο εκσυγχρονισμού περιλαμβάνονται εσωτερικές κι εξωτερικές εργασίες, όπως αλλαγές σε πλακάκια δαπέδου χώρου πώλησης, κουζίνες, μπάνια, ψευδοροφές, στέγαστρα, καθώς επίσης και εργασίες πλήρους αποκατάστασης του περιβάλλοντος χώρου, φύτευσης, όψης, φωτισμού.
Με τον εκσυγχρονισμό των καταστημάτων και την αντικατάσταση από υλικά και τεχνολογία αιχμής, η Εταιρία επιδιώκει να συμβάλλει και στην εξοικονόμηση ενέργειας καθώς, λόγω καινούριου τεχνικού εξοπλισμού, καταναλώνει πολύ λιγότερη ενέργεια από ότι πριν. Οι εκσυγχρονισμοί έχουν ως στόχο τη δημιουργία ενός καλύτερου και πιο ευχάριστου περιβάλλοντος τόσο για τους πελάτες μας όσο και για τους υπαλλήλους των καταστημάτων μας. 

Όπως αναφέρει, το 2010 εκσυγχρονίστηκαν 20 υφιστάμενα καταστήματα και δαπανήθηκαν για το σκοπό αυτό 5,5  εκατ. ευρώ. «Η Lidl θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα, επιμονή κι ευθύνη να βρίσκεται κοντά σε όλους τους πελάτες της για να προσφέρει ποιότητα χωρίς συμβιβασμό σε σταθερά χαμηλές τιμές», τονίζει καταλήγοντας.