Skip to main content

Επενδύσεις 1,9 εκατ.ευρώ ολοκλήρωσε η Εβρίτικα Κελλάρια

Στόχος της εταιρίας είναι η δημιουργία ενός πυρήνα αμπελοκαλλιέργειας στο βόρειο Έβρο
Με άνοδο των οικονομικών της μεγεθών θα ολοκληρώσει την τρέχουσα χρήση παρά την οικονομική κρίση η εταιρία Εβρίτικα Κελλάρια, η οποία κατέχει τον τίτλο της πιο ακριτικής επιχείρησης της χώρας, καθώς βρίσκεται στα Μαράσια του δήμου Τριγώνου στο νομό Έβρου. Η εταιρία ολοκλήρωσε πρόσφατα επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 1,9 εκατ.ευρώγια την αύξηση της παραγωγικής της δυναμικότητας και την επέκταση τωνκτιριακών της εγκαταστάσεων.

Η Εβρίτικα Κελλάρια, η οποία ιδρύθηκε το 2001 αλλά ξεκίνησε παραγωγικά το 2004 διαθέτει δώδεκα ετικέτες που αφορούν ερυθρό και λευκό οίνο, ρετσίνα, τσίπουρο, ούζο, αλκοολούχα αποστάγματα και λικέρ. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εβρίτικα Κελλάρια, κ.Βασίλης Χαρόβας, στόχος της εταιρίας είναι η δημιουργία ενός πυρήνα αμπελοκαλλιέργειας στην περιοχή. Σήμερα η Εβρίτικα Κελλάρια διαθέτει ιδιόκτητους αμπελώνες 200 στρεμμάτων, ενώ οι κτιριακές της εγκαταστάσεις καλύπτουν επιφάνεια 2.500 τμ σε οικόπεδο 17 στρεμμάτων. Οι εγκαταστάσεις της μονάδας είναι κατασκευασμένες σύμφωνα με τις πιο μοντέρνες προδιαγραφές κρατώντας τον παραδοσιακό τρόπο επεξεργασίας σε ότι αφορά την παραγωγή των προϊόντων. Όλες οι δεξαμενές είναι ανοξείδωτες και για την παλαίωση των κρασιών χρησιμοποιούνται δρύινα βαρέλια.

Ο κ.Χαρόβας σημειώνει ότι το 98% της παραγωγής διατίθεται στη Θράκη, ενώ μικρή είναι η παρουσία της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη. Η εταιρία επιδιώκει το άνοιγμα της και στην υπόλοιπη Ελλάδα, ωστόσο, οι όποιες κινήσεις της προς αυτή την κατεύθυνση θα πραγματοποιηθούν με προσεκτικά βήματα.

Το 2008 ο κύκλος εργασιών της Εβρίτικα Κελλάρια ανήλθε σε 1,534 εκατ.ευρώ έναντι 1,313 εκατ.ευρώ το 2007 και τα κέρδη προ αποσβέσεων διαμορφώθηκαν σε 330.000 ευρώ. Η επιχείρηση τηρεί πιστοποιημένο σύστημα διασφάλισης ποιότητας και διαθέτει από το 2005 Πιστοποιητικό Συστήματος ISO 22000:2005.