Skip to main content

Επενδυτικό σχέδιο συζητά ο Γιάννης Βαρουφάκης με ΕΤΕπ

Ένα νέο, μεγάλο επενδυτικό - αναπτυξιακό σχέδιο για τη χώρα ήταν το βασικό θέμα συζήτησης του υπουργού Οικονομικών με κλιμάκιο της ΕΤΕπ.

Ένα νέο, μεγάλο επενδυτικό - αναπτυξιακό σχέδιο για τη χώρα ήταν το βασικό θέμα συζήτησης του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη με κλιμάκιο ανώτατων στελεχών της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, επικεφαλής του οποίου ήταν ο γενικός διευθυντής κ. Luca Lazzaroli.

Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού με τον Πρόεδρο της Τράπεζας κ. Werner Hoyer. Η συνάντηση έγινε την Παρασκευή 12 Ιουνίου στο υπουργείο Οικονομικών σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και αποφασίσθηκε η συνέχιση και εντατικοποίηση των συνομιλιών των δύο πλευρών, ώστε μέχρι τις 15 Ιουλίου, να έχουν αποσαφηνισθεί οι λεπτομέρειες του εν λόγω σχεδίου και να δρομολογηθεί η υλοποίηση του.

Αυτό το επενδυτικό σχέδιο θα κινηθεί στο ευρύτερο πλαίσιο του σχεδιασμού της ελληνικής κυβέρνησης για μια βιώσιμη συμφωνία, που θα έχει ως βασικούς πυλώνες: την αναδιάρθρωση του χρέους, την αναπτυξιακή ώθηση της ελληνικής οικονομίας και τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα (Υπενθυμίζουμε ότι το θέμα των μεταρρυθμίσεων συζητείται το απόγευμα στο Παρίσι στη συνάντηση που έχει ο κ. Βαρουφάκης με τον Γ.Γ του ΟΟΣΑ κ. Ανχελ Γκουρία).