Skip to main content

Επενδυτικά σχέδια 2,2 δισ. ευρώ στον νέο αναπτυξιακό νόμο

Έληξε η ημερομηνία υποβολής προτάσεων - Έχουν υποβληθεί 821 επενδυτικά σχέδια όπως ενημερώνει η Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών και Στρατηγικών Επενδύσεων

Επενδυτικά σχέδια συνολικού ύψους 2,2 δις ευρώ κατατέθηκαν βάσει του νέου αναπτυξιακού νόμου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών και Στρατηγικών Επενδύσεων, μέχρι τις 30 Ιανουαρίου 2017, οπότε και έληξε η ημερομηνία υποβολής προτάσεων.

Η οριστικοποίηση αυτών των υποβολών θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου 2017.

Πιο αναλυτικά:

- Έχουν υποβληθεί 821 επενδυτικά σχέδια συνολικού ύψους 2,2 δις ευρώ.

- Το μεγαλύτερο μέρος των επενδυτικών σχεδίων (41,3%) αιτούνται φορολογικής απαλλαγής, ενώ τα υπόλοιπα αιτούνται επιχορήγησης, leasing ή ενίσχυσης μισθολογικού κόστους.
 
- Το 65% των επενδυτικών σχεδίων και το 51,3% του συνολικού ύψους των επενδύσεων αφορούν τη βιομηχανία (κυρίως τον κλάδο της αγροτοδιατροφής) και μικρός αριθμός επενδύσεων τα logistics.
 
- Τα επενδυτικά σχέδια στον τουρισμό αποτελούν το 35% των επενδυτικών σχεδίων και το 48,7% του συνολικού ύψους επενδύσεων (επισυνάπτεται σχετικό αρχείο Εxcel).
 
Όπως ενημερώνει η Γενική Γραμματεία, μέχρι τα μέσα Μαρτίου θα ανοίξουν άλλα δύο καθεστώτα του Αναπτυξιακού Νόμου (καινοτομίες και cluster) και άλλα δύο ακόμη μέχρι το τέλος Απριλίου (ολοκληρωμένα χωρικά κλαδικά και funds).
 
Να σημειωθεί ότι στον προηγούμενο αναπτυξιακό νόμο 3908/11, στα τέσσερα χρόνια ισχύος του, είχαν υπαχθεί 1.270 σχέδια.