Skip to main content

Επενδυτικά projects – ευκαιρίες που θα ανακοινωθούν

Υπάρχουν ορισμένα πωλητήρια τα οποία μπορεί να υποκρύπτουν και μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες, υπό όρους και προυποθέσεις.

Μερικά πολύ ενδιαφέροντα πωλητήρια πρόκειται να ανακοινωθούν μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα. Ορισμένα από αυτά, μάλιστα, όπως επισημαίνεται αρμοδίως, μπορεί να υποκρύπτουν και μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες, υπό όρους και προϋποθέσεις. Για παράδειγμα, στον τουριστικό κλάδο.

Οπως πληροφορείται η Voria.gr, στις αμέσως επόμενες εβδομάδες θα ανακοινωθεί – και επισήμως – ότι πέντε με έξι ξενοδοχειακές μονάδες των τεσσάρων και πέντε αστέρων πρόκειται να βγάλουν προς πώληση οι ελληνικές τράπεζες.

Στο σύνολο τους θα είναι μεσαίας ή μεγάλης δυναμικότητας μονάδες, οι οποίες είναι ευρύτερα γνωστές. Περιήλθαν στην κατοχή των τραπεζών από δάνεια που εξέπεσαν και τώρα, στο πλαίσιο του ξεκαθαρίσματος των χαρτοφυλακίων τους, φαίνεται ότι «έφτασε η ώρα τους».

Παράλληλα, ένα άλλο μεγάλο project, το οποίο πρόκειται να βγει άμεσα είναι ένα που κυοφορείται στον χώρο των τηλεπικοινωνιών. Συγκεκριμένα, πωλείται η Cyta Hellas. Η απόφαση είναι της Κυπριακής Δημοκρατίας, αφορά στο 100% της θυγατρικής εταιρίας (σσ η μητρική έχει την έδρα της στην Λευκωσία) και ήδη «βγήκε» προς αναζήτηση ενδιαφερομένων.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στον ορίζοντα έχουν εμφανισθεί ήδη η Wind Hellas και η Vodafone, οι οποίες εξετάζουν την περίπτωση και φαίνεται να έχουν κινηθεί. Μάλιστα, η πρώτη φέρεται να έχει και τα πιο φιλόδοξα σχέδια από τις δύο.