Skip to main content

Επένδυση 5 εκ. ευρώ στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στον Βόλο

Για εκσυγχρονισμό και την αειφόρο αναβάθμιση των βιομηχανικών του μονάδων, ο 'Ομιλος Εταιρειών Ηρακλής επένδυσε 5 εκ. ευρώ στο εργοστάσιο του Βόλου.

Την ολοκλήρωση της Α’ φάσης του επενδυτικού πλάνου για τον εκσυγχρονισμό του Εργοστασίου της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στο Βόλο ανακοίνωσε σήμερα ο Όμιλος Εταιρειών Ηρακλής, μέλος του Ομίλου LafargeHolcim, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην εν λόγω βιομηχανική μονάδα. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων, της ακαδημαϊκής κοινότητας και του επιχειρηματικού κόσμου, δημοσιογράφοι, συνεργάτες και άνθρωποι της εταιρίας.

Με τη συγκεκριμένη επένδυση, ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, η εταιρεία ενισχύει την ανταγωνιστικότητα του Εργοστασίου στην εσωτερική αγορά και δίνει ώθηση στην εξαγωγική του δραστηριότητα προσφέροντας νέες προοπτικές. Ταυτόχρονα, αποδεικνύει για ακόμη μία φορά την εμπιστοσύνη του Ομίλου LafargeHolcim στη χώρα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ομίλου, με επίκεντρο τη διασφάλιση της Υγείας & Ασφάλειας των εργαζομένων, την αναβάθμιση της λειτουργικότητάς του, και τη βιώσιμη ανάπτυξη του Εργοστασίου, μέσα στο 2016, ο Όμιλος Εταιρειών Ηρακλής προχώρησε στον εκσυγχρονισμό ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων του Εργοστασίου. Στόχος αυτών των εργασιών αναβάθμισης, πέρα από την ενίσχυση της αξιοπιστίας του εξοπλισμού, είναι η περαιτέρω ελαχιστοποίηση της έκθεσης σε κίνδυνο των ανθρώπων που εκτελούν ηλεκτρολογικές εργασίες. Επιπρόσθετα, μετεγκατέστησε έναν από τους κύριους ανεμιστήρες με ταυτόχρονη ανέγερση μίας νέας καμινάδας, ενώ παράλληλα αναβάθμισε την περιστροφική κάμινο του Εργοστασίου για τη μεγιστοποίηση της παραγωγικότητάς της και την αύξηση του ποσοστού υποκατάστασης των ορυκτών καυσίμων από εναλλακτικά.    

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, σε χαιρετισμό που απηύθηνε δήλωσε σχετικά: «Σήμερα είναι μία ιδιαίτερη μέρα, καθώς μία μεγάλη επιχείρηση νοιάζεται, επενδύει στην ελληνική αγορά και αποδεικνύει ότι παραμένει και πιστεύει στη χώρα μας. Θεωρούμε ευθύνη της Πολιτείας να στηρίζει το υγιές επιχειρείν και ανάλογες ιδιωτικές πρωτοβουλίες. Εμείς συνεργαζόμαστε με τις επιχειρήσεις με στόχο να προστατεύουμε τις θέσεις εργασίας και το περιβάλλον. Ευελπιστούμε η ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ να είναι εδώ για πολλά χρόνια ακόμα και να συνεχίσει να λειτουργεί προσφέροντας οφέλη για όλους».


Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Εταιρειών Ηρακλής, κ. Γεώργιος Μίχος, σημείωσε: «Βασικός πυλώνας του στρατηγικού πλάνου ανάπτυξής μας, ανταποκρινόμενοι στις προκλήσεις ελληνικής βιομηχανίας και του κλάδου των δομικών υλικών, είναι η επίτευξη υψηλού επιπέδου λειτουργίας με συνεχείς βελτιώσεις οι οποίες προσθέτουν αξία τόσο στις παραγωγικές μονάδες μας και το προσωπικό μας, όσο και στα προϊόντα μας. Η παρουσία μας σήμερα εδώ επιβεβαιώνει ότι οι δεσμεύσεις μας γίνονται πράξεις με ορατά αποτελέσματα. Ό Όμιλος Εταιριών Ηρακλής, θα συνεχίσει να εφαρμόζει προηγμένα μοντέλα λειτουργίας και να δημιουργεί βιώσιμες οικονομικά & περιβαλλοντικά λύσεις, με επίκεντρο τις ανάγκες των πελατών μας, σεβασμό στις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιούμαστε και απόλυτη προτεραιότητα την υγεία, την ασφάλεια και την ανάπτυξη των εργαζομένων μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Εργοστάσιο της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στο Βόλο αποτελεί την μεγαλύτερη παραγωγική μονάδα του Ομίλου και μία από τις σημαντικές της LafargeHolcim με σοβαρό οικονομικό και κοινωνικό αποτύπωμα στην τοπική κοινωνία. Διατηρώντας περισσότερες από 450 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας, για την περίοδο 2011-2015, έχει συνεισφέρει περισσότερα από  € 150 εκατ. στην τοπική κοινωνία, συνεργάτες και θεσμικούς φορείς. Παράλληλα, το Εργοστάσιο ακολουθεί αυστηρά πρότυπα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ποιοτικού ελέγχου, με στόχο τον περιορισμό των εκπομπών σκόνης, τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου άνθρακα και τη διατήρηση των φυσικών πόρων. Για το σκοπό αυτό, τα τελευταία χρόνια, ο Όμιλος Εταιρειών Ηρακλής έχει επενδύσει περισσότερα από € 45 εκατ. για τη συνεχή βελτίωση του περιβαλλοντικού του αποτυπώματος.


Όμιλος Εταιρειών Ηρακλής
 
Ο Όμιλος Εταιρειών Ηρακλής, μέλος της LafargeHolcim, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός τσιμέντου στην Ελλάδα, έχοντας περισσότερα από 100 χρόνια παρουσίας στην αγορά. Με ένα δίκτυο 33 παραγωγικών και εμπορικών εγκαταστάσεων ανά την Ελλάδα, ο Όμιλος δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία τσιμέντου, αδρανών και σκυροδέματος, προσφέροντας στην αγορά προϊόντα και λύσεις που ικανοποιούν τις διαφοροποιημένες ανάγκες των πελατών και τις απαιτήσεις της σύγχρονης κατασκευής.

Με μια εξαιρετικά ισορροπημένη παρουσία σε 90 χώρες και εστίαση στο Τσιμέντο, τα Αδρανή Υλικά και το Έτοιμο Σκυρόδεμα, η LafargeHolcim (εισηγμένη στο δείκτη SIX του Ελβετικού Χρηματιστηρίου και στο Χρηματιστήριο Euronext του Παρισιού [με κωδικό LHN]) είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στο κλάδο των δομικών υλικών. Ο Όμιλος απασχολεί 100.000 εργαζόμενους ανά τον κόσμο και συνδυασμένες καθαρές πωλήσεις ύψους 29.5 δισ. Ελβετικών Φράγκων (27 δισ. Ευρώ) το 2015. Η LafargeHolcim αποτελεί το σημείο αναφοράς του κλάδου στον τομέα Έρευνας & Ανάπτυξης και εξυπηρετεί κάθε κατασκευαστική ανάγκη – από μια μεμονωμένη οικοδομή έως τα μεγαλύτερα και πιο περίπλοκα έργα – με την πιο ευρεία γκάμα προϊόντων προστιθέμενης αξίας, καινοτόμων υπηρεσιών και ολοκληρωμένων κατασκευαστικών λύσεων. Με δέσμευση στην ανάπτυξη βιώσιμων λύσεων για καλύτερες κατασκευές και υποδομές, καθώς και στη συνεισφορά σε μια υψηλότερη ποιότητα ζωής, ο Όμιλος είναι ιδανικά τοποθετημένος για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της αυξανόμενης αστικοποίησης.

 

Περισσότερα στο www.lafarge.gr και www.lafargeholcim.com