Skip to main content

Επενδύσεις 3 δισ. σχεδιάζει το γερμανικό επιχειρείν στην Ελλάδα

Οι γερμανικές επενδύσεις στη χώρα έχουν φθάσει τα 21 δισ. ευρώ, καλύπτοντας περίπου το 20% των ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα

Κεφάλαια τα οποία ξεπερνούν σε αξία τα 3 δισ. ευρώ σχεδιάζει να επενδύσει το γερμανικό επιχειρείν στην Ελλάδα, κατά την επόμενη τριετία, ενισχύοντας την παρουσία του στη χώρα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ, μόνο το επενδυτικό πλάνο της ελληνογερμανικής κοινοπραξίας Fraport- Slentel, αξίας 1,2 δισ. ευρώ για την παραχώρηση 14 περιφερειακών αεροδρομίων και 330 εκατ. ευρώ για τις αναβαθμίσεις των σχετικών εγκαταστάσεων, καθώς και αυτό του ΟΤΕ που σε βάθος τριετίας θα φθάσει το 1,3 δισ. Ευρώ, με κύρια έμφαση τα δίκτυα νέας γενιάς, ανεβάζουν τον πήχη των μελλοντικών γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα στα 2,8 δισ. ευρώ.

Σωρευτικά, οι γερμανικές επενδύσεις στη χώρα έχουν φθάσει τα 21 δισ. ευρώ, καλύπτοντας περίπου το 20% των ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα.

Βάσει στοιχείων που συγκέντρωσε από τη Γερμανική Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα και επεξεργάσθηκε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, στην Ελλάδα σήμερα δραστηριοποιούνται 121 μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις, οι οποίες απασχολούν περί τους 29.000 εργαζόμενους, συγκεντρώνοντας, σε σύνολο, ένα τζίρο της τάξης των 7,3 δισ. ευρώ.

Η λίστα με τους ισχυρότερους επιχειρηματικούς ομίλους της Γερμανίας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη Deutsche Telekom - βασικό μέτοχο του ΟΤΕ, τη Siemens, την Boehringer Ingelheim, τη Robert Bosch, την Allianz, τη Media Markt, τη LIDL.