Skip to main content

Επενδύσεις 1,2 δις στα εργοστάσιά της στο Μίσιγκαν θα επενδύσει η Ford

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία θα επενδύσει το ποσό των 850 εκατομμυρίων δολαρίων στο Εργοστάσιο Συναρμολόγησης της πόλης

Στην επένδυση 1,2 δισεκατομμυρίου δολαρίων στα εργοστάσιά της στο Μίσιγκαν επιβεβαίωσε σήμερα ότι σκοπεύει να προχωρήσει η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Ford, μια απόφαση που έσπευσε να χαιρετίσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

«Δουλειές, δουλειές, δουλειές» έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος, λίγο πριν δοθεί στη δημοσιότητα η ανακοίνωση της εταιρείας.

Πάντως η ανακοίνωση απλώς επιβεβαιώνει τις επενδύσεις που είχαν αποφασιστεί στα τέλη του 2015, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας με το συνδικάτο UAW.

Η Ford θα επενδύσει έτσι 850 εκατομμύρια δολάρια στο Εργοστάσιο Συναρμολόγησης του Μίσιγκαν, όπου θα ανανεωθεί ο εξοπλισμός στις γραμμές συναρμολόγησης ενόψει της παραγωγής των νέων μοντέλων Bronco και Ranger.

Το εργοστάσιο κατασκευής κινητήρων στο Ρόμεο θα λάβει 150 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου «να δημιουργηθούν ή να διατηρηθούν» 130 θέσεις εργασίας ενώ άλλα 200 εκατομμύρια δολάρια θα επενδυθούν για την ίδρυση ενός δεύτερου κέντρου ερευνών και διαχείρισης δεδομένων στο Μίσιγκαν.

Τον Ιανουάριο η αυτοκινητοβιομηχανία είχε ανακοινώσει ότι πρόκειται να επενδύσει 700 εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ, εγκαταλείποντας το σχέδιό της για την κατασκευή μιας νέας μονάδας στο Μεξικό.

Η Ford χαιρέτισε επίσης τη συνεργασία της με το συνδικάτο UAW, που με τη σειρά του χαιρέτισε τις επενδύσεις που ανακοίνωσε η εταιρεία.