Skip to main content

Επεκτείνονται σταδιακά τα σχολικά γεύματα στη δυτική Θεσσαλονίκη-φωτο

Το πρόγραμμα γευμάτων αφορά δημοτικά σχολεία της δυτικής Θεσσαλονίκης, σε περιοχές που αποτελούν θύλακες φτώχειας και ανεργίας

Επεκτείνεται μέρα με τη μέρα το πρόγραμμα σίτισης των μαθητών δημοτικών σχολείων στους δήμους της δυτικής Θεσσαλονίκης. Σήμερα πήγαν γεύματα και σε άλλα σχολεία του δήμου Νεάπολης – Συκεών και συγκεκριμένα στο 3ο και 5ο Δημοτικό σχολείο.

Την Δευτέρα, το πρόγραμμα ξεκίνησε στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Παύλου, το Δημοτικό Σχολείο Μαδύτου και το Δημοτικό Σχολείο Αρέθουσας.

Το φαγητό φτάνει με catering για να διατηρείται ζεστό και στην συνέχεια διανέμεται στους μαθητές. Όσα από τα παιδιά είναι στο ολοήμερο, τρώνε το γεύμα στο σχολείο, τα υπόλοιπα το παίρνουν στο σπίτι τους. Σήμερα το γεύμα περιελάμβανε ψάρι με πατάτες, σαλάτα λάχανο και ψωμάκι, ενώ μαζί δίνονται και μαχαιροπίρουνα.

Το πρόγραμμα αφορά δημοτικά σχολεία της δυτικής Θεσσαλονίκης, σε περιοχές που αποτελούν θύλακες φτώχειας και ανεργίας και πιο συγκεκριμένα στους δήμους Κορδελιού - Ευόσμου, Παύλου Μελά, Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Νεάπολης - Συκεών, Δέλτα, Βόλβης, Χαλκηδόνας και Λαγκαδά.

Στην πλήρη εφαρμογή της πρώτης αυτής φάσης του προγράμματος θα διανέμονται καθημερινά γεύματα σε περισσότερους απο 10.000 μαθητές σχολείων της δυτικής Θεσσαλονίκης.