Skip to main content

Επεκτείνεται στον δήμο Θερμαϊκού το δίκτυο φυσικού αερίου

Έχουν ήδη ολοκληρωθεί εντός του έτους 2015 πάνω από 3 χιλιόμετρα δικτύου αγωγών, καλύπτοντας βασικούς άξονες των περιοχών της Άνω και Κάτω Περαίας.

Στον δήμο Θερμαϊκού επεκτείνεται το δίκτυο φυσικού αερίου της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Όπως αναφέρεται, έχοντας κατασκευάσει συνολικά στον δήμο 14.653 μέτρα δικτύου, έχουν ήδη ολοκληρωθεί εντός του έτους 2015 πάνω από 3 χιλιόμετρα δικτύου αγωγών, καλύπτοντας βασικούς άξονες των περιοχών της Άνω και Κάτω Περαίας.

Ειδικότερα, στην περιοχή της Άνω Περαίας έχουν κατασκευαστεί 1.543 μέτρα δικτύου και επωφελούνται της χρήσης φυσικού αερίου συνολικά 19 Δημοτικά κτίρια στα οποία συμπεριλαμβάνονται το Δημαρχείο του Δήμου Θερμαϊκού, το Αθλητικό Κέντρο, η Τεχνική Υπηρεσία  και 16 Σχολικά κτίρια.

Επιπλέον, στον άμεσο σχεδιασμό της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή, είναι η έναρξη κατασκευής επέκτασης δικτύου φυσικού αερίου μήκους 2.900 μέτρων καλύπτοντας τις περιοχές των Νέων Επιβατών και της Αγίας Τριάδας, η οποία θα ξεκινήσει στις αρχές του Οκτώβρη και προβλέπεται να έχει  ολοκληρωθεί έως το Δεκέμβριο του 2015.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται αρκετές επεκτάσεις του δικτύου εντός του Πολεοδομικού Συγκροτήματος της Περαίας, οι οποίες πραγματοποιούνται ανάλογα με το καταγεγραμμένο ενδιαφέρον των πολιτών, με γνώμονα πάντα την καλύτερη εξυπηρέτηση των αιτήσεων ενδιαφέροντος των πολιτών και σύμφωνα με τον πολυετή εταιρικό σχεδιασμό. Όσοι πολίτες επιθυμούν να συνδεθούν με το δίκτυο φυσικού αερίου μπορούν να καταθέσουν σχετική "Αίτηση Ενδιαφέροντος" προκειμένου η Ε.Π.Α. Θεσσαλονίκης να διενεργήσει δωρεάν αυτοψία στον χώρο τους και να τους παραδοθεί σχετική προσφορά σύνδεσης.

Αιτήσεις μπορούν να κατατεθούν στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Πελατών της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης, στη Σωκράτους 19 (ωράριο λειτουργίας καθημερινά εκτός Σαββάτου & Κυριακής από τις 08:00-13:30), στο Δημαρχείο Θερμαϊκού, τηλεφωνικά στο 11150 (τηλεφωνική εξυπηρέτηση πελατών– Ωράριο λειτουργίας 08:00-16:00) και στην ιστοσελίδα της ΕΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ στο www.epathessaloniki.gr.