Skip to main content

Eπεκτείνεται η απεργία της Lufthansa και στο αεροδρόμιο του Μονάχου

Πάνω από 900 πτήσεις αναμένεται να ακυρωθούν, καθώς η απεργία του συνδικάτου αεροσυνοδών επεκτείνεται τη Δευτέρα και στο Μόναχο.

Mετά την Φρανκφούρτη και το Ντίσελντορφ η απεργία του συνδικάτου αεροσυνοδών επεκτείνεται τη Δευτέρα και στο αεροδρόμιο του Μονάχου.Πάνω από 900 πτήσεις αναμένεται να ακυρωθούν.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle με την έναρξη της νέας εβδομάδας και μετά από ένα μικρό διάλειμμα την Κυριακή το συνδικάτο προσωπικού καμπίνας της Lufthansa επεκτείνει την απεργιακή κινητοποίησή του μετά τη Φρανκφούρτη και το Ντίσελντορφ πλέον και στο Μόναχο.

Μέχρι σήμερα το αεροδρόμιο του Μονάχου εξυπηρετούνταν κανονικά από τη γερμανική αεροπορική εταιρεία λόγω της αυξημένης κίνησης εξαιτίας των φθινοπωρινών σχολικών διακοπών. Ωστόσο "όλες οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο του Μονάχου θα ακυρωθούν τη Δευτέρα", ανέφερε ο πρόεδρος του συνδικάτου αεροσυνοδών UFO, Νικολάι Μπάουμπλις στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Eιδικότερα η απεργία ξεκινά στις 4.30 το πρωί μέχρι τις 23.00 σε Φραγκφούρτη και Ντίσελντορφ, ενώ στο Μόναχο θα διαρκέσει μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας. Αναμένεται να ακυρωθούν συνολικά 929 πτήσεις, γεγονός που επηρεάζει πάνω από 110.000 επιβάτες. Να σημειωθεί ότι το Σάββατο είχαν ακυρωθεί 520 πτήσεις στα έτερα γερμανικά αεροδρόμια, επηρεάζοντας τα προγραμματισμένα ταξίδια περίπου 58.000 επιβατών.

Σύμφωνα με τον Μπάουμπλις οι πελάτες της Lufthansa θα πρέπει μέχρι την Παρασκευή να ενημερώνονται τακτικά για την κατάσταση της πτήσης τους μέσω της ιστοσελίδας της Lufthansa. Όπως αναφέρεται μάλιστα στην ηλεκτρονική σελίδα της εταιρείας οι επιβάτες που πλήττονται μπορούν να αλλάξουν ή να ακυρώσουν τις κρατήσεις τους χωρίς πρόσθετη χρηματική επιβάρυνση.

Δεν επηρεάζονται οι θυγατρικές της Lufthansa

Στο μεταξύ πρέπει να σημειωθεί ότι η απεργιακή κινητοποίηση αφορά μόνο το προσωπικό καμπίνας αεροσκαφών της Lufthansa και δεν επεκτείνεται στις θυγατρικές εταιρείες Germanwings, Eurowings, Austrian Airlines, SWISS, Air Dolomiti και Brussels Airlines. Οι εταιρείες αυτές συνεχίζουν να εκτελούν κανονικά τις πτήσεις τους. Aντίστοιχα δίχως προβλήματα εκτελούνται και τα δρομολόγια του δικτύου Lufthansa Cityline.

Πρόθεση πάντως των απεργών του συνδικάτου UFO είναι η συνέχιση της απεργίας μέχρι την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, εάν στο μεταξύ η διοίκηση της εταιρείας δεν προβεί σε υποχωρήσεις. Σε μια τέτοια περίπτωση θα είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια απεργία στην ιστορία του σημαντικότερου γερμανικού αερομεταφορέα. Mέχρι στιγμής το γερμανικό συνδικάτο αεροσυνοδών δεν έχει καταφέρει να γεφυρώσει το χάσμα που το χωρίζει με τη διοίκηση της Lufthansa σε μία σειρά θεμελιωδών μισθολογικών και συνταξιοδοτικών διεκδικήσεων. Ας σημειωθεί, τέλος, ότι η διοίκηση της Lufthansa έχει στα σκαριά σχέδιο ευρύτατων περικοπών στο πλαίσιο ενός γενικότερου σχεδίου οικονομικής αναδιάρθρωσης του γερμανικού κολοσσού, προκειμένου να ισχυροποιήσει τη θέση του απέναντι στον διεθνή ανταγωνισμό.