Skip to main content

Επεκτείνονται οι ψεκασμοί για τα κουνούπια και στην πόλη

Επεκτείνονται και στη Θεσσαλονίκη τα μέτρα καταπολέμησης των κουνουπιών, μετά από σχετική απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Επεκτείνονται και στη Θεσσαλονίκη τα μέτρα καταπολέμησης των κουνουπιών, μετά από σχετική απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ) σε σύσκεψη που πραγματοποίησε παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αντ. Δημόπουλου.

Μετά την ενημέρωση και σχετική εισήγηση από την Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης, κρίθηκε αναγκαίο να επεκταθούν τα προγράμματα καταπολέμησης των κουνουπιών στο αστικό περιβάλλον και συγκεκριμένα σε δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, κατόπιν και αιτήματος του δήμου και σε συνεργασία με την νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης.

Ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Αντώνης Δημόπουλος συμφώνησε να επεκταθούν οι ψεκασμοί και η Γ. Γ. κ. Λιονή δεσμεύτηκε να εξασφαλιστεί πρόσθετη χρηματοδότηση. Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την εκταμίευση των ήδη εγκεκριμένων πιστώσεων, από τα αρμόδια υπουργεία για την κάλυψη των μέχρι τώρα δαπανών.