Skip to main content

Επέκταση της ρύθμισης για 100 δόσεις στα χρέη προς Εφορία ζητεί ο ΟΕΕΘ

Επιστολή της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων νομού Θεσσαλονίκης προς τους υπουργούς Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Κατρούγκαλο

Την επέκταση της ρύθμισης των 100 δόσεων στις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία, ζητεί η διοίκηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων νομού Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ), με επιστολή προς τους υπουργούς Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Εργασίας, Γεώργιο Κατρούγκαλο.

«Η κυβέρνηση προχώρησε στην έκδοση απόφασης για τα ασφαλιστικά ταμεία, βάσει της οποίας μπορούν να επανενταχθούν στην ρύθμιση των 100 δόσεων εκείνοι που λόγω της μη καταβολής των τρεχουσών εισφορών την απώλεσαν. Είναι μια γενναία απόφαση που τη χαιρετίζουμε. Δεν υπάρχει δυστυχώς ανάλογη ρύθμιση για τους οφειλέτες προς την εφορία», τονίζει η ΟΕΕΘ.

«Αυτό θα πρέπει να διορθωθεί» επισημαίνει και προσθέτει ότι θα πρέπει να υπάρξει συνολική ρύθμιση, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρηματιών δεν είναι κακοπληρωτές, αλλά η οικονομική τους κατάσταση δεν τους επιτρέπει τη διευθέτηση των οφειλών τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΟΕΕΘ.