Skip to main content

Επεισόδια μεταξύ οπαδών και πολέμιων της κυβέρνησης στο Κιργιστάν

Οι υποστηρικτές της κυβέρνησης ανέκτησαν τον έλεγχο το κτίριο της περιφερειακής κυβέρνησης, μετά από συμπλοκές με τους πολέμιους της κυβέρνησης που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό επτά ανθρώπων, σ
Υποστηρικτές της προσωρινής κυβέρνησης του Κιργιστάν ανέκτησαν σήμερα τον έλεγχο ενός σημαντικού κυβερνητικού κτιρίου, στην πόλη Ος του νότου, μία ημέρα αφότου κατελήφθη από διαδηλωτές της αντιπολίτευσης σε μία, κατά τις αρχές, απόπειρα πραξικοπήματος.

Οι υποστηρικτές της προσωρινής κυβέρνησης ανέκτησαν τον έλεγχο του κτιρίου όπου στεγάζεται η έδρα της περιφερειακής κυβέρνησης, μετά από συμπλοκές με τους πολέμιους της κυβέρνησης που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό επτά ανθρώπων, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα.

Ανώτατος αξιωματούχος της προσωρινής κυβέρνησης δήλωσε σήμερα ότι ο ανατραπείς πρόεδρος της χώρας, Κουρμανμπέκ Μπακίγεφ, βρίσκεται πίσω από τις καταλήψεις των κυβερνητικών κτιρίων στο νότο.

«Ο Μπακίγεφ βρίσκεται πίσω απ΄όλα αυτά», είπε στη δημόσια τηλεόραση ο αντιπρόεδρος της προσωρινής κυβέρνησης, Ομουρμπέκ Τεκεμπάγεφ, αναφερόμενος στις χθεσινές καταλήψεις σε τρεις περιοχές του νότου της εξαθλιωμένης αυτής χώρας της κεντρικής Ασίας.

Ο Μπακίγεφ κατέφυγε στη Λευκορωσία μετά από την ανατροπή του στη διάρκεια επεισοδίων τον περασμένο μήνα κατά τα οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 85 άνθρωποι.