Skip to main content

Επεισόδια-δυσφήμιση για το Μπάσκετ

Σκηνές απείρου «κάλλους» εκτυλίχθηκαν χθες το βράδυ στο ΟΑΚΑ, όταν οι παίκτες των εθνικών ομάδων μπάσκετ της Ελλάδας και της Σερβίας μετέτρεψαν το παρκέ σε ρινγκ, με αποτέλεσμα να συλληφθεί ένας παίκτ
Σκηνές απείρου «κάλλους» εκτυλίχθηκαν χθες το βράδυ στο ΟΑΚΑ, όταν οι παίκτες των εθνικών ομάδων μπάσκετ της Ελλάδας και της Σερβίας ήρθαν στα χέρια και μετέτρεψαν το παρκέ σε ρινγκ, με αποτέλεσμα να συλληφθεί ένας παίκτης των Σέρβων και σύμφωνα με φήμες να υπάρχει κίνδυνος ακόμα και για διπλωματικό επεισόδιο.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν τρία λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, όταν συνεπλάκησαν αρχικά ο Μίλος Τεόντοστις με τον αρχηγό της Εθνικής, Αντώνη Φώτση, ωστόσο στη συνέχεια το επεισόδιο πήρε τη μορφή σύρραξης με τη συμμετοχή σχεδόν όλων των παικτών. Το αποκορύφωμα, ωστόσο, ήταν όταν ο παίκτης της Σερβίας Νέναντ Κρστιτς άρπαξε μια καρέκλα και την πέταξε στο κεφάλι του Γιάννη Μπουρούση, με αποτέλεσμα να του το ανοίξει.

Οι διαιτητές σφύριξαν άμεσα τη λήξη του αγώνα με τα επεισόδια να μεταφέρονται στα αποδυτήρια, όπου με την επέμβαση των ψυχραιμότερων η κατάσταση ηρέμησε.

Ωστόσο, το θέμα δεν έλαβε τέλος, αφού ο αθλητικός εισαγγελέας διέταξε τη σύλληψη του Νέναντ Κρστιτς, του παίκτη που τραυμάτισε με καρέκλα τον Γιάννη Μπουρούση, και ο Σέρβος σέντερ βρίσκονταν μέχρι πριν από λίγο στο τμήμα αθλητικής βίας στην ασφάλεια.

Η κυβέρνηση της Σερβίας ενημερώθηκε για την υπόθεση και ανέθεσε στην Υπουργό Νεολαίας και Αθλητισμού της γειτονικής χώρας, Σνεζάνα Σάμαρτζιτς-Μάρκοβιτς, να μεταβεί στην Αθήνα, ενώ υπάρχουν φήμες ακόμα και για διπλωματικό επεισόδιο.

Ωστόσο, με δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ FM ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Παναγιώτης Τσαγκρώνης, εκτίμησε ότι δεν θα φτάσουμε σε διπλωματικό επεισόδιο και τόνισε πως απομακρύνεται ο κίνδυνος τιμωρίας για τις δύο ομάδες.

«Δεν νομίζω ότι θα φτάσουμε σε διπλωματικό επεισόδιο, επειδή η πολιτεία και η ομοσπονδία έχουμε κάνει τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να λήξει εδώ το ζήτημα. Εκείνο που ελπίζουμε όλοι είναι ότι αυτό το ατυχές γεγονός, που δημιουργήθηκε πάνω στην ένταση των παικτών, θα ξεχαστεί γρήγορα, επειδή δεν είναι αυτή η εικόνα του ελληνικού μπάσκετ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαγκρώνης.