Skip to main content

Επαχθή χαρακτηρίζει τα μέτρα το ΒΕΑ

«Το δίλημμα πτώχευση ή αποφυγή της με ανταλλάγματα, οδήγησε αναπόφευκτα την κοινωνία σε τεράστιες θυσίες», αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας.
«Το δίλημμα πτώχευση ή αποφυγή της με ανταλλάγματα, οδήγησε αναπόφευκτα την κοινωνία σε τεράστιες θυσίες», αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΒΕΑ), επισημαίνοντας ότι η τραγική θέση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα με ευθύνες όλων των κυβερνήσεών της ήταν αναμενόμενο να οδηγήσει σε επαχθή μέτρα.

Σύμφωνα με το ΒΕΑ, η επιχειρούμενη δημοσιονομική προσαρμογή κινείται σε όρους αφαίμαξης της αγοραστικής δύναμης και συρρίκνωσης της αγοράς, ενώ η αύξηση του ΦΠΑ οδηγεί σε ενίσχυση των πληθωριστικών πιέσεων και περαιτέρω αφαίρεση αγοραστικής δύναμης.

Το επιμελητήριο ζητά ένα μέρος των κεφαλαίων που θα προέλθουν από το μηχανισμό στήριξης να κατευθυνθεί στην πραγματική οικονομία (π.χ. μέσα από το πρόγραμμα ενίσχυσης της ρευστότητας των τραπεζών) και παράλληλα να ενταθούν οι προσπάθειες διασφάλισης της είσπραξης του ΦΠΑ, μέσα από τους μηχανισμούς του κράτους καθώς και ενίσχυση των μέτρων καταπολέμησης του παρεμπορίου.