Skip to main content

«Επάνω του» παίρνει ο πρωθυπουργός το ασφαλιστικό

Αποφασισμένος να πάρει πάνω του όλο το ασφαλιστικό - εργασιακό ζήτημα εμφανίζεται από χθες βράδυ ο πρωθυπουργός. Και αυτό φρόντισε να διαμηνύσει τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα
Αποφασισμένος να πάρει πάνω του όλο το ασφαλιστικό - εργασιακό ζήτημα εμφανίζεται από χθες βράδυ ο πρωθυπουργός. Και αυτό φρόντισε να διαμηνύσει τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος του, προκειμένου να προλάβει τυχόν αντιδράσεις.

Ο κ. Γ. Παπανδρέου, μάλιστα, φέρεται αποφασισμένος να εμφανισθεί σήμερα στη Βουλή, κατά την «ώρα του πρωθυπουργού», έτοιμος για να στηρίξει όλο το κείμενο και τις προβλέψεις του και να αναλάβει τις ευθύνες και το συνακόλουθο πολιτικό κόστος. Αυτό ξεκαθάρισε, άλλωστε, και στον υπουργό Εργασίας, ο οποίος του εξέθεσε τον προβληματισμό του κατά τη διάρκεια τετ-α-τετ συνάντησης που είχαν στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός δείχνει αποφασισμένος να συνεχίσει τις δημόσιες παρουσίες στήριξης του ζητήματος όσο κι όπου χρειασθεί. Σε ό,τι αφορά αυτό καθ’ αυτό το νομοσχέδιο, αναμένεται ότι θα συζητηθεί κατά τη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου που είναι προγραμματισμένο για σήμερα. Το πιθανότερο, ωστόσο, είναι ότι το πλήρες κείμενο θα δοθεί στη δημοσιότητα τη Δευτέρα, οπότε και θα αρχίσει η δημόσια διαβούλευση επί συγκεκριμένων θεμάτων για πρώτη φορά από την ώρα που ξεκίνησε η συζήτηση σχετικά με την αναθεώρηση του ασφαλιστικού, μετά από απαίτηση της ΕΕ και του ΔΝΤ.