Skip to main content

Επανήλθε ο όρος «Μακεδονικός» για τα Σκόπια στις Βρυξέλλες

Η αντίδραση του σκοπιανού Τύπου, η στάση του αιγυπτιακού στρατού μετά την εκλογή Τραμπ και η υπηρεσία του Μουζάλα στο μεταναστευτικό

Ο σκοπιανός Τύπος δεν κρύβει την ικανοποίησή του για την χρησιμοποίηση του όρου «Μακεδονικός/ή» στην έκθεση προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρόοδο των Σκοπίων, ενώ τα προηγούμενε τέσσερα χρόνια, είχε εξαφανισθεί από τις εκθέσεις της Επιτροπής. Να ρωτήσω τι κάνουν οι Έλληνες Ευρωβουλευτές στις Βρυξέλλες; Κανείς δεν διάβασε την Έκθεση πριν δημοσιοποιηθεί;

Σας τόπα, δεν σας τόπα; Δεν θα αφήσουν την Αίγυπτο να είναι η μοναδική χώρα της Μεσογείου χωρίς ταραχές ή οικονομικά προβλήματα. Το γεγονός ότι η αιγυπτιακή κυβέρνηση άρχισε εδώ και καιρό τα αλισβερίσια με τους Ρώσους, δεν άρεσε σε κάποιους, και επιχειρούν να πλημμυρίσουν τη χώρα με νέο "αίμα" τζιχαντιστών.

Τις τελευταίες εβδομάδες ο αιγυπτιακός στρατός, εξοπλισμένος με ρωσικά οπλικά συστήματα, επιδίδεται σε σφοδρές μάχες κατά ισλαμικών θυλάκων στην περιοχή του Σινά, η οποία και κινδυνεύει πλέον να χαθεί οριστικά. Ίσως, με την εκλογή του Τραμπ, να αλλάξει ο προσανατολισμός της πολιτικής των ΗΠΑ.

Ικανοποίηση στους οπαδούς του Ν. Γκρούεφσκι, αφενός επειδή ο πρώην προστάτης του Τ. Σόρος -και νυν υποστηρικτής της αντιπολίτευσης, όπως θεωρούν- θα απολέσει την επιρροή του στην αμερικανική διπλωματία, αφετέρου, σύμφωνα με τις διακηρύξεις του Τραμπ, οι ΗΠΑ θα επικεντρωθούν κυρίως στα εσωτερικά προβλήματα της χώρας.

Κακή υπηρεσία προσφέρει στο μεταναστευτικό ο Μουζάλας, όταν καθημερινά σχεδόν ρίχνει νερό στον μύλο του Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι «αλίμονο αν καταργηθεί η συμφωνία με τους Τούρκους, θα γεμίσουμε 180.000 πρόσφυγες». Την ίδια ώρα η Ευρώπη, αντ-εκβιάζει τον Ερντογάν, λέγοντάς του ότι εκβιασμοί του δεν πιάνουν.

Ο Μουζάλας όμως, εμφανίζεται ως συνήγορος των Τούρκων, ενισχύοντας τον εκβιασμό τους. Ίσως, γιατί νιώθει ενοχή για την κάκιστη συμφωνία που συνυπέγραψε με τον αναξιόπιστο Τούρκο και προκειμένου να απενοχοποιήσει εαυτόν, βρίσκεται στην απέναντι πλευρά. Εκτός κι αν έχει άλλο κίνητρο που δεν γίνεται αντιληπτό.

Ο Χρυσόγονος κτυπάει την καμπάνα, αλλά οι σύντροφοί του στον ΣΥΡΙΖΑ μάλλον είναι βαρήκοοι: «Με τα σημερινά δεδομένα, βλέπω πολύ δύσκολο να υπάρξει τέταρτος διακρατικός δανεισμός. Θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι ένα μνημόνιο της δραχμής». Το θέμα είναι ότι μας οδηγεί ο ΣΥΡΙΖΑ προς τα εκεί, από ατύχημα ή από σκοπιμότητα;

Ο πρόεδρος της αποκαλούμενης Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης απευθύνεται με αισχρό τρόπο κατά της Ελλάδας, ψευδόμενος ασυστόλως και εν γνώσει του. Και φυσικά δεν φταίει αυτός. Κάθε πράκτορας πρέπει να υποστηρίζει το αφεντικό του. Τα ελληνικά κόμματά όμως, προδίδουν την Ελλάδα, συνδιαλεγόμενα με το Τουρκικό Προξενείο, αμέσως ή εμμέσως, για να αποσπάσουν ψήφους, αφήνοντάς το να δρα ελεύθερα κατά του ελληνισμού.

Ο Χαλίτ Χαμπίπ Ογλού λέει ότι όπως η Ελλάδα ενδιαφέρεται για ομογενείς μας στην Αλβανία, έχει το ίδιο δικαίωμα και η Τουρκία για τους μουσουλμάνους της Θράκης. "Η μητέρα πατρίδα μας (την Τουρκία εννοεί) που είναι ο εγγυητής", γράφει ο αισχρός, γνωρίζοντας πως η μεν ομογένεια της Αλβανίας αποτελεί "εθνική κοινότητα" και είναι η μόνη στα Βαλκάνια μαζί με τους Ισραηλίτες που μπορούν να φέρουν την σημαία της χώρας καταγωγής τους, οι δε μουσουλμάνοι της Ελλάδας δεν συνδέονται με καμιά χώρα, και με καμιά συνθήκη.