Skip to main content

Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης: Να μείνει όρθιο το ΚΘΒΕ

Σύμφωνα με το ΕΕΘ η εικόνα του ΚΘΒΕ τελευταία δεν είναι αυτή που αρμόζει σε έναν θεσμό με ιστορία και προσφορά δεκαετιών.

Ένα ΚΘΒΕ όρθιο και ακμαίο επιθυμεί το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το οποίο σε ανακοίνωση του εκφράζει την ανησυχία του για τον θεσμό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα τελευταία χρόνια η εικόνα που εμφανίζει το ΚΘΒΕ με τις καθυστερήσεις πληρωμών σε εργαζομένους και προμηθευτές δεν είναι αυτή που αρμόζει σε έναν θεσμό με ιστορία και προσφορά δεκαετιών, που αποτελεί  έναν από τους βασικούς πυλώνες τέχνης και πολιτισμού στην περιοχή μας.

"Οι αρμόδιοι για την τύχη του δημοσίου θεάτρου της Θεσσαλονίκης οφείλουν να αναλογιστούν τις ευθύνες τους απέναντι στην κοινωνία της πόλης και να φροντίσουν για την ομαλοποίηση της κατάστασης", αναφέρει το ΕΕΘ στην ανακοίνωση του και προσθέτει:

"Το ΕΕΘ, που εκπροσωπεί 55.000 επαγγελματίες του νομού Θεσσαλονίκης, επιθυμεί ένα ΚΘΒΕ όρθιο και ακμαίο. Που θα εκπληρώνει στο ακέραιο την αποστολή του, χωρίς ταλαιπωρίες και αστερίσκους. Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης και της Β. Ελλάδος –δηλαδή το κοινό της περιοχής- έχει αποδείξει και εξακολουθεί να αποδεικνύει συνεχώς την υποστήριξη του στο ΚΘΒΕ γεμίζοντας τις παραστάσεις. Ταυτόχρονα, με την πληθωρική του παρουσία στις αίθουσες αποδεικνύει ότι για τη Θεσσαλονίκη και τη Β. Ελλάδα η απρόσκοπτη διαδρομή ΚΘΒΕ συνιστά αδήριτη ανάγκη και όχι πολυτέλεια".