Skip to main content

Επαγγελματίες προς Μάρδα και Αρβανιτίδη: Μας τελειώσατε (video)

Σε πολύ θερμό κλίμα εκτυλίχθηκε στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης η εκδήλωση ενημέρωσης των επαγγελματιών - Πυρά επαγγελματιών για φόρους

Σε πολύ θερμό κλίμα εκτυλίχθηκε στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης η εκδήλωση ενημέρωσης των επαγγελματιών από τρία πολιτικά πρόσωπα, τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, τον υφυπουργό Εξωτερικών και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Μάρδα και τον εκλεγμένο με το ΠΑΣΟΚ και βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιώργο Αρβανιτίδη.

Οι κ. Μάρδας και Αρβανιτίδης διακόπτονταν συχνά από επαγγελματίες που παραβρέθηκαν στην αίθουσα του ΕΕΘ. Η αγανάκτηση αλλά και η αγωνία των επαγγελματιών ξεχύλιζε στη συνάντηση και πλέον, από ορισμένους, δεν τηρούνταν ούτε τα προσχήματα κόσμιας συμπεριφοράς, αφού κατά περιόδους διέκοπταν τον λόγο των πολιτικών, έκαναν σχόλια αποδοκιμασίας αλλά και τους ειρωνεύονταν με αποτέλεσμα ο πρόεδρος του ΕΕΘ κ. Μιχάλης Ζορπίδης να αναγκαστεί πολλές φορές να παρέμβει για να ηρεμούν τα πνεύματα. 

Με έντονη κριτική διάθεση και σχόλια του τύπου «Μας τελειώσατε», «Να φύγετε», «Φέρτε πίσω τα λεφτά» και «Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε και από το πεζοδρόμιο» φάνηκε ξεκάθαρα πως η υπομονή των επαγγελματιών έχει εξαντληθεί από το πολιτικό σύστημα.

Ο κ. Μάρδας μίλησε για καλύτερα μοιρασμένους φόρους 2,5 δισ. μέσα στο 2017 για να εισπράξει από το κοινό έντονη αποδοκιμασία στην οποία απάντησε διερωτώμενος γιατί κατηγορούν την κυβέρνηση για όσα δεν έγιναν τα προηγούμενα χρόνια από τις τότε κυβερνήσεις.

«Παραλάβαμε μια γραφειοκρατία που αγγίζει τα όρια της διαστροφής» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας την κριτική Γεωργιάδη για αρνητικό επενδυτικό κλίμα, ο κ. Μάρδας είπε ότι το σημαντικότερο πρόβλημα είναι η γραφειοκρατία, το χάος με τις φορολογικές ρυθμίσεις και έπειτα οι υψηλοί φορολογικοί συντελεστές.

«Θα μειώσουμε τους υψηλούς φορολογικούς συντελεστές όταν σταθεροποιηθεί η οικονομία» συμπλήρωσε. 

Το επόμενο κύμα αντιδράσεων ξεκίνησε όταν επαγγελματίες φώναξαν «δεν μειώνετε τους φόρους αλλά βρίσκετε λεφτά για διορισμούς».

Ο κ. Γεωργιάδης που ήταν ο μόνος που δεν δέχθηκε τα πυρά από πλευράς κοινού, αν και υπήρξαν κάποιες αδύναμες φωνές που μίλησαν για διόγκωση ελλειμμάτων στα χρόνια της ΝΔ, ζήτησε ξανά την πραγματοποίηση εκλογών γιατί η Ελλάδα έχει ανάγκη από αλλαγή πολιτικής.

Επανέλαβε ότι η χώρα χρειάζεται μείωση των δαπανών, που φέρουν σίγουρο θετικό αποτέλεσμα, μείωση φόρων και επιτάχυνση αποκρατικοποιήσεων.

Ο ίδιος επισήμανε ότι πρέπει τάχιστα να κλείσει η αξιολόγηση και σίγουρα πριν τον Μάρτιο, όταν αρχίζουν οι επάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις σε χώρες της ΕΕ.

«Ο κ. Σταθάκης, που φάνηκε ότι δεν ήξερε τι έλεγε, υποστήριζε ότι αρχές Νοεμβρίου θα έκλεινε η αξιολόγηση. Ο κ. Τσακαλώτος έλεγε Νοέμβριο και μάλιστα ότι θα καούμε αν δεν κλείσει η αξιολόγηση μέχρι τον Δεκέμβριο. Τελειώνει ο Ιανουάριος και πάμε για 20 Μαρτίου» είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Αρβανιτίδης που υποστήριξε τη γραμμή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για εθνική συνεννόηση και κοινή προσπάθεια για έξοδο από την κρίση κλήθηκε να απαντήσει με πολύ έντονο ύφος για τα έργα του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.

«Κάναμε πολλά λάθη αλλά θα κοιτάξουμε μπροστά. Έχουμε την ωριμότητα για μια νέα πορεία» απάντησε ο ίδιος. 

Στην εκδήλωση συζητήθηκαν μεταξύ άλλων ζητήματα των φορολογικών συντελεστών, των υψηλών ασφαλιστικών εισφορών αλλά και της τιμής των καυσίμων. Επίσης, επέμειναν στην άμεση άρση των capital controls, στον ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό για τις επιχειρήσεις, ενώ ζητήθηκε και νομοθετική ρύθμιση για τα δάνεια της πρώτης κατοικίας.