Skip to main content

Επανέναρξη τουρκοκυπριακών συνομιλιών στις 15 Ιουνίου

Ο Κουτρέτ Οζερσάι, σύμβουλος του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Ερογλου, δήλωσε ότι οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων θα συναντηθούν την ερχόμενη Τρίτη, 15 Ιουνίου, για να καταθέσουν τις επίσημες θέσεις τους
Ο Κουτρέτ Οζερσάι, σύμβουλος του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Ερογλου, δήλωσε ότι οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων θα συναντηθούν την ερχόμενη Τρίτη, 15 Ιουνίου, για να καταθέσουν τις επίσημες θέσεις τους στο κεφάλαιο του περιουσιακού.

Μιλώντας ύστερα από συνάντηση με τον Επίτροπο Προεδρίας Γιώργο Ιακώβου, ο κ. Οζερσάι είπε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά επιβεβαίωσε, ενώπιον των Ηνωμένων Εθνών, την ημερομηνία της συνάντησης. Ανέφερε ακόμη ότι στη συνάντηση με τον κ. Ιακώβου αντάλλαξαν απόψεις για θέματα του περιουσιακού.

Η κυπριακή κυβέρνηση δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει την ημερομηνία επανέναρξης των συνομιλιών, που ανεστάλησαν με αίτημα του προέδρου Δημήτρη Χριστόφια, ύστερα από δηλώσεις του Ερογλου με τις οποίες αμφισβητούσε τη βάση διεξαγωγής των συνομιλιών.

Στο μεταξύ, έφθασε σήμερα στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου για παράνομη μονοήμερη επίσκεψη ο επικεφαλής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση Εγκεμέν Μπαγίς.

Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, η επίσκεψη είναι ιδιωτικής φύσεως και ο κ. Μπαγίς θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του ούτω καλούμενου πανεπιστημίου Κερύνειας.

Ωστόσο, ανακοινώθηκε ότι ο Ντερβίς Ερογλου θα έχει κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Εγκεμέν Μπαγίς για συζήτηση της πορείας του Κυπριακού.