Skip to main content

Επανέναρξη των εργασιών της BP στον Κόλπο του Μεξικού

Το σκάφος DD3, το οποίο έχει αναλάβει τη διάτρηση ενός πηγαδιού πετρελαίου ώστε να σταματήσει η διαρροή αργού στον Κόλπο του Μεξικού, επέστρεψε στην περιοχή.
Το σκάφος Development Driller 3 (DD3), το οποίο έχει αναλάβει την διάτρηση ενός πηγαδιού πετρελαίου ώστε να σταματήσει η διαρροή αργού στον Κόλπο του Μεξικού, επέστρεψε στην περιοχή μετά την απομάκρυνσή του εξ αιτίας μιας τροπικής καταιγίδας.

Καθώς ο καιρός βελτιώθηκε στις ακτές της Λουιζιάνας, αναμένεται να ξαναρχίσουν οι εργασίες για να σταματήσει οριστικά η διαρροή από το κοίτασμα που συνεχίζεται από τον Απρίλιο -πρόκειται για τη χειρότερη περιβαλλοντική καταστροφή που έχει σημειωθεί ποτέ στις ΗΠΑ.

Το συγκεκριμένο σκάφος είναι ανάμεσα στα 10 που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή λόγω της τροπικής καταιγίδας Μπόνι. Αναμένεται να ξαναρχίσει άμεσα εργασίες, σύμφωνα με το ναύαρχο της ακτοφυλακής Θαντ Άλεν, και αναμένεται να έχει την πρώτη του ευκαιρία να «σφραγίσει οριστικά» τη διαρροή μέσα στις επόμενες τρεις με πέντε ημέρες.

«Είναι μια πολύ χοντρική εκτίμηση, τρεις ως πέντε ημέρες από τώρα», είπε ο Άλεν.

Πάνω από τρεις μήνες μετά την καταστροφή κι ενώ έχουν διαρρεύσει στον Κόλπο του Μεξικού εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου, αξιωματούχοι και κάτοικοι προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν οριστικό τέλος στην διαρροή αργού στη θάλασσα.

Υπενθυμίζεται ότι η έκρηξη στην πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου Deepwater Horizon, που είχε ενοικιαστεί από την BP, στοίχισε τη ζωή των 11 εργαζόμενων σ΄ αυτήν.