Skip to main content

Επανεκλογή Τάντιτς στην ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος στη Σερβία

Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος επανεξελέγη, για τρίτη συνεχή φορά, ο Μπόρις Τάντιτς, πρόεδρος της Σερβίας, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίζει να οικοδομεί μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή Σερβία και να δ
Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος επανεξελέγη, για τρίτη συνεχή φορά, ο Μπόρις Τάντιτς, πρόεδρος της Σερβίας.

Μετά την επανεκλογή του, ο Μπόρις Τάντιτς δήλωσε πολύ υπερήφανος που ακολουθεί τα πολιτικά βήματα του δολοφονηθέντα πρωθυπουργού της Σερβίας, Ζόραν Τζίντζιτς, προκειμένου το Δημοκρατικό Κόμμα να αποτελεί κόμμα-«κλειδί» στη Σερβία, αλλά κι ένας από τους βασικούς πολιτικούς παράγοντες στην περιοχή.

Στο 14ο Εκλογικό Συνέδριο του κόμματος, που διεξήχθη το Σάββατο, στο Βελιγράδι, ο Μπόρις Τάντιτς υπογράμμισε ότι ο Ζόραν Τζίντζιτς ήταν αυτός που έθεσε τα θεμέλια της σύγχρονης Σερβίας και απέδειξε ότι τα μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος είναι πρόθυμα να αναλάβουν κάθε ρίσκο προς όφελος του κράτους και των πολιτών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εκλογές στο Δημοκρατικό Κόμμα διεξήχθησαν σε μια δίκαιη ατμόσφαιρα, έπειτα από μια διαδικασία διαλόγου, επί μήνες, εντός των κόλπων του ίδιου του κόμματος.

Ο κ. Τάντιτς δεσμεύτηκε ότι το Δημοκρατικό Κόμμα θα συνεχίζει να οικοδομεί μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή Σερβία και να δημιουργεί «χώρο» για την ανάπτυξη νέων ελευθεριών, θέτοντας κατά αυτόν τον τρόπο ψηλά τον πήχη για τους πολιτικούς ανταγωνιστές του και δείχνοντάς τους το δρόμο.