Skip to main content

Επαναλειτουργεί μετά από τρεις μήνες το Νεώριο της Σύρου

Ανεστάλη η απεργία στο Νεώριο της Σύρου - Είχε ξεκινήσει τον Απρίλιο με κύριο αίτημα την καταβολή αποδοχών τεσσάρων μηνών.

Στο φουλ τις μηχανές έβαλε και πάλι το Νεώριο της Σύρου μετά από τρεις περίπου μήνες απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων, καθώς επετεύχθη συμφωνία μεταξύ του σωματείου του και της διοίκησης σε συνάντηση που οργανώθηκε την περασμένη εβδομάδα στο υπουργείο Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν κατά πλειοψηφία σε συνέλευσή τους την αναστολή των κινητοποιήσεων. Στη συνάντηση της περασμένης εβδομάδας αποφασίστηκε η επανεκκίνηση της λειτουργίας του ναυπηγείου, η αναστολή των υποχρεώσεων του Νεωρίου προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τη ΔΕΗ για ένα εξάμηνο, η καταβολή των δεδουλευμένων προς τους εργαζόμενους από τις εισπράξεις ολοκλήρωσης των εργασιών του πλοίου που βρίσκεται εντός του ναυπηγείου και η αποπληρωμή όλων των οφειλομένων στους εργαζόμενους με την πρόοδο των εργασιών του ναυπηγείου.

Οι βουλευτές Αντώνης Συρίγος και Νίκος Συρμαλένιος, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, εξέφρασαν την ικανοποίηση τους τόσο για την αποφασιστική παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, όσο και για την κατανόηση και τη συμβολή όλων των πλευρών στην αναζήτηση διεξόδου.

Η απεργία των εργαζομένων στο ναυπηγείο είχε ξεκινήσει τον Απρίλιο με κύριο αίτημα την καταβολή αποδοχών τεσσάρων μηνών.

Το ναυπηγείο του Νεωρίου στη Σύρο βρίσκεται στη δυτική πλευρά του λιμανιού της Ερμούπολης από το 1861. Σε αυτό εργάζονται περίπου 500 εργαζόμενοι ενώ διαθέτει προβλήτες συνολικού μήκους 1800 μέτρων καθώς και δύο πλωτές δεξαμενές. Πρόσφατα αναβαθμίστηκε με την εγκατάσταση syncro lift ανυψωτικής ικανότητας 2,500 τόνων.