Skip to main content

Επαναφέρει το θέμα της κουκούλας ο Δένδιας

Να εφαρμόσει το νομικό καθεστώς, που είχε ψηφίσει η Ν.Δ. για την αντιμετώπιση των κουκουλοφόρων, ζητά από την κυβέρνηση ο υπεύθυνος του τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ, βουλευτής
Να εφαρμόσει το νομικό καθεστώς, που είχε ψηφίσει η ΝΔ για την αντιμετώπιση των κουκουλοφόρων, ζητά από την κυβέρνηση ο υπεύθυνος του τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ, βουλευτής Κέρκυρας, Νικόλαος Δένδιας.

«Είναι επιτέλους ώρα, μετά από επτά μήνες, η κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι η κοινωνία των πολιτών δέχεται διαρκή επίθεση από τους κουκουλοφόρους και ότι θρηνεί θύματα. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τα συναρμόδια υπουργεία οφείλουν να εγκαταλείψουν την πολιτική «δημοσίων σχέσεων» και να αναθεωρήσουν τη στάση τους απέναντι στα μέτρα, που η κυβέρνηση της ΝΔ νομοθέτησε για τη διαφύλαξη της κοινωνικής ειρήνης (κάμερες, νομοθετικό πλαίσιο για την «κουκούλα», καρτοκινητά, DNA, λαθρεμπόριο ανθρώπων). Και είναι ώρα, ακόμη, να εφαρμοστεί πλήρως, επιτέλους, ο νόμος για το πανεπιστημιακό άσυλο και να ανοίξει μια νέα συζήτηση για τη χρησιμότητα και την οριοθέτησή του», σημείωσε ο τομεάρχης της ΝΔ.

«Ο αρμόδιος υπουργός ας αντιληφθεί ότι η τρομοκρατία έχει πολλές μορφές. Και ότι η βία των κουκουλοφόρων μορφή τρομοκρατίας είναι, που πρέπει άμεσα να αντιμετωπισθεί. Η Νέα Δημοκρατία προσέφερε και προσφέρει τη στήριξή της σε κάθε μέτρο, που προστατεύει τα αγαθά της ζωής, της περιουσίας και της αξιοπρέπειας των πολιτών. Στήριξη που η ίδια ως, κυβέρνηση, ουδέποτε είχε», τόνισε ο κ. Δένδιας.