Skip to main content

Επαφές του Εργατικού Κέντρου Δράμας με Τούρκους συνδικαλιστές

Το Εργατικό Κέντρο Δράμας, αξιοποιώντας πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας, άνοιξε δίαυλο επικοινωνίας με το τουρκικό συνδικαλιστικό κίνημα.
Δίαυλο επικοινωνίας με το τουρκικό συνδικαλιστικό κίνημα άνοιξε το Εργατικό Κέντρο Δράμας, αξιοποιώντας πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας με πρωτοβουλία της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ).

Στο πλαίσιο του προγράμματος, μέλη του Εργατικού Κέντρου Δράμας συναντήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη με την ηγεσία της Συνομοσπονδίας Προοδευτικών Συνδικάτων της Τουρκίας (τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση), για αμοιβαία ενημέρωση σχετικά με το υφιστάμενο καθεστώς των συνδικάτων στις δύο χώρες.  Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τρόποι προσέγγισης για τη διεξαγωγή προγραμμάτων – σεμιναρίων διασυνοριακού χαρακτήρα, με στόχο την περαιτέρω συνεργασία του συνδικαλιστικού κινήματος σε Ελλάδα και Τουρκία.

Οι επαφές των δύο πλευρών θα συνεχιστούν προσεχώς στη Δράμα, αφού Έλληνες και Τούρκοι συνδικαλιστές συμφώνησαν σε νέα συνάντηση για την ανάπτυξη των σχέσεών τους.