Skip to main content

Επαφές Παππά με στελέχη της σκωτσέζικης κυβέρνησης

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ συναντήθηκε με την πρωθυπουργό της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον και τον Σκωτσέζο ομόλογό του, Ντέρεκ Μακ Κέι

Με στελέχη της κυβέρνησης της Σκωτίας συναντήθηκε σήμερα ο Νίκος Παππάς, ο οποίος συνεχίζει τις επαφές του, κατά τη δεύτερη ημέρα επίσκεψής του στη Μεγάλη Βρετανία.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης,συναντήθηκε με την πρωθυπουργό της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον και με τον υπουργό της Σκωτίας για την Οικονομία και την Ψηφιακή Πολιτική, Ντέρεκ Μακ Κέι, όπου τους παρουσίασε τη δράση ψηφιοποίησης του δημόσιου τομέα και ιδιαίτερα την εφαρμογή της ψηφιακής διακίνησης εγγράφων και της ψηφιακής υπογραφής, η οποία υλοποιείται ήδη στο υπουργείο ΨΗΠΤΕ, και αναμένεται να επιφέρει εξοικονόμηση 700.000 ευρώ, μόνο το τρέχον έτος, ενώ θα επεκταθεί και στο σύνολο του δημοσίου εντός των προσεχών μηνών.

Ο Σκωτσέζος υπουργός για την Οικονομία και την Ψηφιακή Πολιτική, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη θερμοκοιτίδα για την ανάπτυξη ψηφιακών εφαρμογών του δημοσίου τομέα, CivTech, ένα καινοτόμο project που χρηματοδοτεί η κυβέρνηση της Σκωτίας, ώστε να επιτυγχάνει λύσεις στα ζητήματα της δημόσιας διοίκησης, σε συνεργασία με startup επιχειρήσεις με οικονομικό και αποτελεσματικό τρόπο.

Ακολούθως, ο Έλληνας υπουργός ΨΗΠΤΕ επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της CivTech και είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τους εκπροσώπους των startups και να ενημερωθεί για τα projects που υλοποιούν.

Σημειώνεται ότι στην επίσκεψή του στη Μ. Βρετανία, τον Νίκο Παππά συνοδεύουν ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος και ο ειδικός σύμβουλος του υπουργού, Γιώργος Χριστοφορίδης.