Skip to main content

Επαφές Κοντονή στη Θεσσαλονίκη - Με ποιους θα συναντηθεί

Στις 13.30 ο κ. Κοντονής θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκο Βαλεργάκη και με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο οποίος επισκέπτεται τις φυλακές Διαβατών, ενώ θα έχει επαφές και στο Δικαστικό Μέγαρο.

Στις 12.30 ο υπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Τριμερούς Επιτροπής Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, παρουσία όλων των προϊσταμένων όλων των βαθμίδων της Δικαιοσύνης στη πόλη.

Οι εκπρόσωποι της Δικαιοσύνης πρόκειται να του θέσουν τρία θέματα και συγκεκριμένα:

-την ανεύρεση και ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου, ένα πάγιο αίτημα του νομικού κόσμου.

- το ζήτημα της αύξησης οργανικών θέσεων σε όλες τις βαθμίδες της Δικαιοσύνης για υπαλλήλους και τους γραμματείς, όπως επίσης και των οργανικών θέσεων σε όλες τις βαθμίδες της δικαιοσύνης για τους δικαστές.

Στις 13.30 ο κ. Κοντονής θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκο Βαλεργάκη και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, όπου θα του παραδώσουν υπόμνημα με τα θέματα που επιζητούν λύση.

Συγκεκριμένα,

  • Την ανεύρεση κτηρίων για τα Ειρηνοδικεία Λαγκαδά και Βασιλικών και το Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης,
  • Τη λειτουργία ηλεκτρονικού κτηματολογίου
  • Τις φυλακές Διαβατών
  • Τη λειτουργία νοσοκομείου κρατουμένων, αθλητικού δικαστηρίου σύμφωνα με νόμο Ορφανού και τμημάτων των ανωτάτων δικαστηρίων στη Θεσσαλονίκη
  • Τις καθυστερήσεις στην απομαγνητοφώνηση των πρακτικών των δικών
  • Θέματα με τον κώδικα πολιτικής δικονομίας που αφορούν τις εμμάρτυρες καταθέσεις και τους πλειστηριασμούς