Skip to main content

Επαφές δήμου Θεσσαλονίκης με ΕΤΕπ και EBRD για τη χρηματοδότηση έργων

Νέες πηγές χρηματοδότησης αναζητά ο δήμος Θεσσαλονίκης προκειμένου να προχωρήσει στην υλοποίηση νέων έργων, για τη προγραμματική περίοδο 2016-2020

Νέες πηγές χρηματοδότησης αναζητά ο δήμος Θεσσαλονίκης προκειμένου να προχωρήσει στην υλοποίηση νέων έργων, για τη νέα προγραμματική περίοδο 2016-2020.

Η δημοτική αρχή έχει ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με την ΕΤΕπ και την EBRD (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης), καθώς λόγω της κατάστασης στη χώρα τα κονδύλια για τα δημόσια έργα μειώνονται.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη εξετάζονται οι προϋποθέσεις που θέτουν οι δύο τράπεζες,  προκειμένου να εξασφαλίσει ο δήμος τα απαραίτητα ποσά για την υλοποίηση νέων έργων.

Επίσης, ο κ. Μπουτάρης έχει προτείνει και την έκδοση δημοτικών ομολόγων με την υποστήριξη τραπεζών, ώστε να εξασφαλίζονται χρήματα για τα έργα. «Έχω προτείνει σε συζητήσεις με την ΚΕΔΕ να βγάζουμε δημοτικά ομόλογα, να τα αγοράζει ο κόσμος ώστε να μπορούμε να υλοποιήσουμε κάποια έργα. Εάν δεν τα αγοράζει θα είναι σαν να μην τα εγκρίνει» τόνισε.

Την ίδια ώρα ο δήμος, σύμφωνα με τον κ. Μπουτάρη, εξετάζει τρόπους χρηματοδότησης των έργων μέσω ΕΣΠΑ που έχουν μπλοκάρει. «Βλέπουμε αν θα δώσουμε εμείς δικά μας χρήματα και όταν δοθούν από το ΕΣΠΑ θα τα πάρουμε πίσω» τόνισε ο κ. Μπουτάρης, σύμφωνα με τον οποίο, ορισμένα έργα είναι σταματημένα ή προχωρούν με αργούς ρυθμούς.

Όπως είπε ο δήμαρχος, «το πάγωμα των κονδυλίων μας βρήκε προς το τέλος των εργασιών». «Δεν υπάρχει κίνδυνος για τα έργα. Εάν δεν υπάρξει κάποια εξέλιξη, θα βρούμε άλλους τρόπους χρηματοδότησης» σημείωσε.