Skip to main content

Επαφές αύριο στην ΕΕ για τις παράνομες χωματερές

Συνάντηση με τον Επίτροπο περιβάλλοντος Γιάνες Ποτότσνικ θα έχουν αύριο στις Βρυξέλλες η υπουργός περιβάλλοντος και ο υπουργός εσωτερικών, για τις παράνομες χωματερές στην Ελλάδα.
Συνάντηση με τον Επίτροπο περιβάλλοντος Γιάνες Ποτότσνικ θα έχουν αύριο στις Βρυξέλλες η υπουργός περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη και ο υπουργός εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης για τις παράνομες χωματερές στην Ελλάδα.

Η αυριανή συνάντηση αφορά τη διαδικασία προσφυγής της Επιτροπής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις παράνομες χωματερές, οι οποίες εξακολουθούν να λειτουργούν στην Ελλάδα κατά παράβαση της κοινοτικής νομοθεσίας για τα απόβλητα.

Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Οκτωβρίου η Επιτροπή εξέδωσε ανακοίνωση, καλώντας την Ελλάδα να συμμορφωθεί με προηγούμενη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σχετικά με τις παράνομες χωματερές, υπενθυμίζοντας ότι το 2005, το Δικαστήριο καταδίκασε την Ελλάδα, διότι δεν έλαβε επαρκή μέτρα για την παύση λειτουργίας όλων των παράνομων χωματερών.

Σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία που διαθέτει η Επιτροπή, εξακολουθούν να λειτουργούν περίπου 316 παράνομες χωματερές και 429 βρίσκονται ακόμα σε διαδικασία αποκατάστασης.