Skip to main content

ΑΕΡΙΟ ΘΕΣ: Πακέτο μαζί με το φυσικό αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα

Η εταιρεία ΑΕΡΙΟ Θεσσαλονίκης - Θεσσαλίας Α.Ε. μέσα στο 2017 μπαίνει στην εμπορία ρεύματος σαν εναλλακτικός πάροχος, αξιοποιώντας 300.000 πελατών.

H ΑΕΡΙΟ Θεσσαλονίκης- Θεσσαλίας ετοιμάζεται να μπεί στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας από το δεύτερο εξάμηνο του 2017, όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Εταιρείας Παροχής Φυσικού Αερίου κ. Federico Regola.

Στο πλαίσιο της ημερίδας για την Αγορά Ενέργειας στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, που πραγματοποιήθηκε εχθές με διοργάνωση του Ενεργειακού Βήματος Ν.Α. Ευρώπης, δήλωσε στη Voria.gr πως το ενδιαφέρον της ΑΕΡΙΟ ΘΕΣ αφορά την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας και όχι την αγορά παραγωγικών μονάδων της ΔΕΗ.

Η ΑΕΡΙΟ ΘΕΣ πρόκειται για το σκοπό αυτό να επενδύσει περί τα 2-3 εκατ. ευρώ προκειμένου να αναπτύξει τα συστήματα ΙΤ που θα της επιτρέψουν να λειτουργεί ως πάροχος ρεύματος, δραστηριοποιούμενη μέσω δημοπρασιών τύπου ΝΟΜΕ.

Η ΑΕΡΙΟ ΘΕΣ έχει μία μεγάλη βάση πελατών, που αριθμούν τις 300.000, την οποία και εύλογο είναι να θέλει να αξιοποιήσει, πουλώντας συνδυαστικά πακέτα φυσικού αερίου και ηλεκτρικού, ένα μοντέλο που ούτως ή άλλως εφαρμόζεται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και το οποίο συχνά είναι πιο "μεγάλο" γιατί π.χ. παρέχονται και υπηρεσίες τηλεφωνίας.

Η παροχή ρεύματος θα γίνεται από την ίδια την ΑΕΡΙΟ ΘΕΣ, όχι από νέο νομικό πρόσωπο συμφερόντων της και όπως είπε ο κ. Regola, η διάθεση και ηλεκτρικού ρεύματος θα βοηθήσει την εταιρεία να σταθεροποιήσει τις πωλήσεις στη διάρκεια όλου του χρόνου, αφού η κατανάλωση φυσικού αερίου χαρακτηρίζεται από εποχικότητα.

Σταδιακά η διείσδυση στην αγορά ηλεκτρικού ρεύματος μπορεί να δώσει μεγάλη ώθηση στις πωλήσεις της ΑΕΡΙΟ ΘΕΣ, αν ληφθεί υπόψη ότι η μέση ετήσια δαπάνω ενός οικιακού πελάτη, στο φυσικό αέριο, είναι περίπου 450 ευρώ, πολύ μικρότερη από την μέση ετήσια δαπάνη ενός νοικοκυριού για ηλεκτρικό ρεύμα ή τουλάχιστον για τις χρεώσεις που του γίνονται μαζί με τον λογαριασμό του ηλεκτρικού.