Skip to main content

ΕΠΑ: Χρηματοδότηση για αντικατάσταση πετρελαίου με φυσικό αέριο

Εκταμιεύτηκε προς τις ΕΠΑ Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας η 2η δόση της δράσης αντικατάστασης συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου με συστήματα φυσικού αερίου.

Έχει εκταμιευθεί προς τις ΕΠΑ Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας η 2η δόση της δράσης «Αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου με συστήματα φυσικού αερίου σε κατοικίες», ύψους 60% του προϋπολογισμού που αντιστοιχεί σε ποσό 1.170.000 ευρώ για την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης και 1.707.706 ευρώ για την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η εκταμίευση των ποσών υπέρ των ωφελούμενων, που ανέρχονται σε 1.120 στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης και 1.539 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας θα ολοκληρωθεί άμεσα  ώστε να πιστωθούν τα ποσά στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων  έως και 31/12/2015.

Η υλοποίηση του προγράμματος ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία προς όφελος των κατοίκων της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας, που στόχο έχει τη μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων με παράλληλη εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας, ενώ οι ωφελούμενοι απολαμβάνουν τα οφέλη χρήσης του φυσικού αερίου ως αποδοτικότερη και πιο οικονομική λύση θέρμανσης.