Skip to main content

Επ΄ αορίστον η κατάληψη στο 3ο Γενικό Λύκειο Πολίχνης

Η αλλαγή στέγης και η κατάργηση της διπλοβάρδιας τα αιτήματα των μαθητών.
Η κατάργηση της διπλής βάρδιας αποτελεί το βασικό αίτημα των μαθητών του 3ου Γενικού Λυκείου Πολίχνης, οι οποίο έχουν προχωρήσει σε κατάληψη και έχουν αποφασίσει να τη συνεχίσουν «επ΄ αορίστον», σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή του σχολείου, Άγγελο Αγγελάκη.

Το πρόβλημα, που εδώ και 25 ολόκληρα χρόνια αντιμετωπίζει το εν λόγω σχολείο αφορά την έλλειψη κτιριακών εγκαταστάσεων, με αποτέλεσμα οι μαθητές και το διδακτικό προσωπικό να καταφεύγουν στην υποχρεωτική λύση της διπλοβάρδιας.

Στο δήμο Πολίχνης δεν υπάρχουν διαθέσιμα οικόπεδα, ενώ «γίνονται μελέτες για ανέγερση σχολικού συγκροτήματος στην Περιφερειακή Οδό, όπου ωστόσο δεν υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αγγελάκης.

Ο δήμαρχος Πολίχνης, Κώστας Θεοδωρίδης, ερωτώμενος σχετικά με το πρόβλημα στέγασης που επικρατεί όχι μόνο στο 3ο Λύκειο, αλλά και σε πολλά ακόμη σχολεία της Πολίχνης απάντησε: «Είμαστε στο πλευρό των μαθητών και των καθηγητών, προβάλλουμε τα αιτήματα τους και παρεμβαίνουμε εδώ και πολλά χρόνια. Οι αρμόδιοι της Πολιτείας ωστόσο δεν κάνουν απολύτως τίποτα».

Πολλές είναι οι περιπτώσεις γονέων, οι οποίοι μετά την αποφοίτηση των μαθητών από το γυμνάσιο εφευρίσκουν ποικίλους τρόπους προκειμένου να στείλουν τα παιδιά τους να φοιτήσουν σε Λύκεια της γειτονικής Νεάπολης. «Υπάρχουν περιπτώσεις γονέων που δηλώνουν πλαστές διευθύνσεις κατοικίας, έτσι ώστε να παιδιά τους να φοιτήσουν στη Νεάπολη και να αποφύγουν τις διπλοβάρδιες», δηλώνει ο κ. Θεοδωρίδης.

Ο δήμος Πολίχνης χρηματοδοτήθηκε από τη Νομαρχία με τέσσερα εκατ. ευρώ στις 22 Σεπτεμβρίου και έχει δρομολογηθεί η δημοπράτηση του έργου εγκατάστασης προκάτ αιθουσών. «Μέσα στη καινούρια σχολική χρονιά το έργο θα είναι έτοιμο» τόνισε ο δήμαρχος.

Το 3ο Λύκειο Πολίχνης έχει στείλει επιστολή με αιτήματα τόσο στον πρωθυπουργό, όσο και στον υπουργό Παιδείας και αναμένει απάντηση μετά τις εκλογές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι καταλήψεις αποτελούν συχνό φαινόμενο στο συγκεκριμένο σχολείο, καθώς οι μαθητές καταφεύγουν σε αυτές κάθε χρόνο.

Αλέξανδρος Μητάκης