Skip to main content

Έως το τέλος Οκτωβρίου οι δεσμευτικές για ΟΛΘ, ΟΛΠ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Στα προαπαιτούμενα η ολοκλήρωση σειράς διαγωνισμών του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων - Συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αξιοποίησης των περιουσιακών στοιχείων

Μέχρι τέλος Οκτωβρίου πρέπει να υποβληθούν οι δεσμευτικές προσφορές για το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών του ΟΛΘ και του ΟΛΠ, σύμφωνα με τα προαπαιτούμενα του νέου μνημονίου.

Όπως προκύπτει από το αρχικό κείμενο της συμφωνίας με τους θεσμούς, που παρουσίασε η «Καθημερινή», το Δ.Σ. του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) καλείται να εγκρίνει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αξιοποίησης των περιουσιακών στοιχείων που είχε στις 31 Δεκεμβρίου 2014 με το υπουργικό συμβούλιο να επικυρώνει το συγκεκριμένο σχέδιο.

Στη διεκδίκηση του ΟΛΘ έχουν δηλώσει «παρών» η δανέζικη APM Terminals, η RZD (οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι) μαζί με τον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η ιαπωνική Mitsui, η ICTS, η DP World από το Ντουμπάι, η επενδυτική BV Deutsche Invest Equity Partners, η επίσης επενδυτική Duferco Participations Holding και η τουρκική Yilport Holding.

Στον διαγωνισμό για τον ΟΛΠ η εικόνα είναι περισσότερο ξεκάθαρη αφού οι βασικοί διεκδικητές είναι δύο: η Cosco που διαχειρίζεται ήδη τις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων και η δανέζικη APM Terminals, ενώ δεύτερο ρόλο παίζει και η ICTS από τις Φιλιππίνες.

Στα προαπαιτούμενα περιλαμβάνεται και η υποβολή δεσμευτικών προσφορών για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την εταιρεία τροχαίου υλικού του ΟΣΕ μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, χωρίς να είναι γνωστό πόσοι από τους τρεις ενδιαφερόμενους παραμένουν στο παιχνίδι ή έχουν τη δυνατότητα υποβολής προσφοράς.