Skip to main content

Έως το …καλοκαίρι θα συζητούν στο υπ. Εργασίας για το ασφαλιστικό

Έως τα μέσα Ιουνίου του 2010 θα πρέπει να έχει λήξει ο διάλογος για το ασφαλιστικό. Αυτό το dead line έδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, ο υπουργός Εργασίας κ. Ανδρέας Λοβέρδος σε όλους τους
Έως τα μέσα Ιουνίου του 2010 θα πρέπει να έχει λήξει ο διάλογος για το ασφαλιστικό. Αυτό το dead line έδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, ο υπουργός Εργασίας κ. Ανδρέας Λοβέρδος σε όλους τους συμμετέχοντες στη διαδικασία. Θεωρείται και είναι μια από τις πιο «χαλαρές» προθεσμίες που έχουν δοθεί ποτέ και μαρτυρά την πρόθεση της κυβέρνησης γενικότερα και του κ. Λοβέρδου ειδικότερα να μην προκαλέσουν επ ουδενί το κοινό αίσθημα και ειδικότερα αυτό των κοινωνικών εταίρων, που συμμετέχουν στη διαδικασία.

Βασική «γραμμή» της κυβέρνησης είναι να χαμηλώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο οι τόνοι, καθώς, εν μέσω της καταιγίδας που μαίνεται στα ομόλογα και στο χρηματιστήριο, το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε η κυβέρνηση είναι να ανοίξει και νέο μέτωπο. Αν και έχει αναλάβει δέσμευση έναντι της ΕΕ ότι το ασφαλιστικό (μαζί με το φορολογικό) θα πρόχωρησουν και θα ολοκληρωθούν – σε επίπεδο αναδιάρθρωσης – μέσα στο επόμενο έτος.

Από τη στιγμή, όμως, που μόνο η προθεσμία για το διάλογο κλείνει τον …Ιούνιο, τότε η πιθανότητα να ολοκληρωθεί στο σύνολο της η διαδικασία μέσα στο επόμενο έτος είναι εκ των πραγμάτων πολύ δύσκολη. Στο υπουργείο Εργασίας, όμως, δεν χάνουν την πίστη τους ότι θα τα καταφέρουν.