Skip to main content

Νέα ενημέρωση: Μέχρι την Παρασκευή οι διακοπές νερού στη Θεσσαλονίκη

Ανακοίνωση ΕΥΑΘ: Για όσο διάστημα διαρκέσουν οι εργασίες και μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της υδροδότησης, θα επιχειρηθούν διευθετήσεις στο δίκτυο.

Θα συνεχιστεί το μαρτύριο της σταγόνας για την πόλη της Θεσσαλονίκης καθώς σύμφωνα με νέα ανακοίνωση της ΕΥΑΘ οι εργασίες στον κεντρικό αγωγό της Αραβησσού, που παρουσιάζει σοβαρή βλάβη, αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Παρασκευής. 

Για όσο διάστημα διαρκέσουν οι εργασίες και μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της υδροδότησης, θα επιχειρηθούν διευθετήσεις στο δίκτυο, ώστε να υπάρξει κατά το δυνατόν ισοκατανομή της διαθέσιμης ποσότητας νερού. Με άλλα λόγια, οι διακοπές νερού θα συνεχιστούν κατά πάσα πιθανότητα μέχρι την Παρασκευή - η προσπάθεια των συνεργείων της ΕΥΑΘ είναι, βέβαια, η αποκατάσταση να γίνει το ταχύτερο δυνατό.

Σύμφωνα με τα στοιχεί που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΥΑΘ, ο τσιμεντένιος αγωγός διαμέτρου 1,65 μ. παρουσιάζει θραύση μεγάλου εύρους και θα αντικατασταθεί με χαλύβδινο αγωγό και τα απαραίτητα εξαρτήματα σύνδεσης.

Θα προηγηθούν εργασίες προετοιμασίας του σκάμματος με τοποθέτηση πασσαλοσανίδων, απομάκρυνση του σπασμένου τμήματος όπως και των υλικών που προέκυψαν από την εκσκαφή.

Σύμφωνα με την ΕΥΑΘ, Η προετοιμασία αυτή πριν από την αντικατάσταση δικαιολογεί και το χρονοδιάγραμμα των εργασιών, για τη σύντμηση του οποίου θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια.

Το σημείο της βλάβης επισκέφτηκε νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος ενημερώθηκε από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥΑΘ, καθηγητή Γιάννη Ν. Κρεστενίτη, και από τα συνεργεία για την πρόοδο των εργασιών.

«Όπως διαπίστωσα στην επίσκεψή μου στο σημείο της βλάβης, από την πρώτη στιγμή τα συνεργεία της ΕΥΑΘ είναι επί ποδός σε 24ωρη βάση και μάλιστα με πλήρη στελέχωση, μιας και συνέβαλαν σε αυτό θετικά οι 150 προσλήψεις στελεχών στην εταιρεία. Έχει εντοπιστεί η βλάβη στον υφιστάμενο αγωγό των 40 ετών περίπου της Αραβησσού και έχει προσδιοριστεί η μέθοδος τεχνικής αποκατάστασης. Στο μεταξύ, εξασφαλίζεται από το νερό του Αλιάκμονα και τις γεωτρήσεις που διαθέτει η ΕΥΑΘ η κάλυψη περίπου του 72-75% των αναγκών της πόλης», επισήμανε ο υπουργός.

«Αυτό που επείγει προφανώς και συζητήσαμε με τον πρόεδρο της ΕΥΑΘ είναι η επέκταση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού, έτσι ώστε το νερό του Αλιάκμονα να καλύπτει 100% τις ανάγκες και να χρησιμοποιούμε το νερό της Αραβησσού μόνο ως παροχή ασφαλείας για έκτακτες συνθήκες. Το έργο αυτό είναι πλήρως μελετημένο κι έχει υποβληθεί προς χρηματοδότηση στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Κ. Μακεδονίας. Είναι ένα έργο προϋπολογισμού 27 εκατ. ευρώ, που με την ευκαιρία αυτή διαπιστώνουμε ακόμη μια φορά την ανάγκη του, αλλά και την προετοιμασία της ΕΥΑΘ για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών. Από τη μεριά μας δηλώσαμε και στον πρόεδρο και στους εργαζόμενους της ΕΥΑΘ που ήταν εκεί ότι είμαστε στη διάθεσή τους», τόνισε ο κ. Φάμελλος.