Skip to main content

Έως και 10.000 πρόσφυγες αναμένονται σήμερα στη Γερμανία

Δεν έχουμε ακόμη αξιόπιστα στοιχεία, αλλά περιμένουμε από 5.000 ως 10.000 πρόσφυγες σήμερα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής αστυνομίας.

Έως και 10.000 πρόσφυγες αναμένεται να φτάσουν κατά τη διάρκεια της ημέρας στη Γερμανία, ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική αστυνομία, μετά την συμφωνία στην οποία κατέληξαν η Αυστρία και η Γερμανία με την Ουγγαρία να επιτρέψουν στους μετανάστες και τους πρόσφυγες στη χώρα αυτή να διασχίσουν τα σύνορά τους.

"Δεν έχουμε ακόμη αξιόπιστα στοιχεία, αλλά περιμένουμε από 5.000 ως 10.000 πρόσφυγες σήμερα", δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Στέφαν Ζόνταγκ στο Ρόιτερς.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι αξιωματούχοι συνεχίζουν τον συντονισμό των αρμόδιων υπηρεσιών για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο κύμα αυτό των προσφύγων, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ένα τρένο από την Αυστρία που μεταφέρει μερικές εκατοντάδες πρόσφυγες αναμένεται να φτάσει στο Μόναχο γύρω στο μεσημέρι.

Παράλληλα το υπουργείο Εσωτερικών της Αυστρίας ανακοίνωσε ότι υπολογίζει πως θα ανέλθουν σε περίπου 10.000 οι πρόσφυγες που θα φτάσουν σήμερα στην αυστριακή μεθόριο με λεωφορεία από την Ουγγαρία.

Μέχρι στιγμής περίπου 4.000 πρόσφυγες έχουν διασχίσει τα σύνορα μεταξύ Ουγγαρίας και Αυστρίας από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, μετά τη μεταφορά τους στη μεθόριο με λεωφορεία που μίσθωσαν οι ουγγρικές αρχές, πρόσθεσε το υπουργείο.