Skip to main content

Εντός Νοεμβρίου ο διαγωνισμός για τα εργοστάσια της ΕΒΖ στη Σερβία

Το ελάχιστο τίμημα, που θα κληθεί να καταβάλει ο υποψήφιος επενδυτής συμμετέχοντας στον πλειοδοτικό διαγωνισμό ανέρχεται στα 25 εκατ. ευρώ.

Έως τα τέλη Νοεμβρίου αναμένεται να προκηρυχθεί ο διεθνής πλειοδοτικός διαγωνισμός για την πώληση των εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Α.Ε. (ΕΒΖ) στη Σερβία, σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε στο ΑΜΠΕ, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Παντελής Μανής.

Το ελάχιστο τίμημα, που θα κληθεί να καταβάλει ο υποψήφιος επενδυτής, ανέρχεται στα 25 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι η ΕΒΖ διαθέτει δύο παραγωγικές μονάδες στη Σερβία, οι οποίες παρά τα προβλήματα της εταιρείας, παραμένουν κερδοφόρες.

«Αναγνωρίζω και σέβομαι τις ενστάσεις ορισμένων, αλλά βασικός μας στόχος είναι η συνέχιση της λειτουργίας της βιομηχανίας και η διατήρηση των εργοστασίων εντός συνόρων» διαμήνυσε στη συνέχεια, ο κ. Μανής.

Πρόσθεσε μάλιστα, ότι χάρη στην πώληση των δύο εργοστασίων, η ΕΒΖ θα πάρει «ανάσα» από τις δανειακές της υποχρεώσεις, με αποτέλεσμα να καταστεί εφικτή η ολοκλήρωση των σχεδίων αναδιάρθρωσής της.

Στο ίδιο πλαίσιο, εκτίμησε ότι το 2017, η εταιρεία αναμένεται να επιστρέψει στην κερδοφορία, μετά από «πολλά χρόνια ζημιών».