Skip to main content

ΕΒΖ: Εντός ημερών η παράδοση και επεξεργασία τεύτλων στο Πλατύ

Πολιτική βούληση της κυβέρνησης παραμένει η τευτλοκαλλιέργεια να παραμείνει βασική δραστηριότητα για την Βόρεια Ελλάδα, είπε ο πρόεδρος της ΕΒΖ.

Τη διαβεβαίωσή του ότι θα πληρωθούν στο ακέραιο οι ποσότητες των τεύτλων που θα παραδοθούν στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ΑΕ, έδωσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΕΒΖ, Αντώνης Χατζηδιαμαντής, προσθέτοντας ότι «Δευτέρα και Τρίτη θα γίνουν οι δομικές στο εργοστάσιο του Πλατέως Ημαθίας και από Τετάρτη ή Πέμπτη θα ξεκινήσει η παραλαβή και επεξεργασία, σηματοδοτώντας έτσι την έναρξη της φετινής καμπάνιας».

Τονίζοντας ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με το φυσικό αέριο και η ΔΕΠΑ δεν θα σταματήσει την παροχή στο εργοστάσιο του Πλατέως της ΕΒΖ στην Ημαθία, ο κ. Χατζηδιαμαντής, επισήμανε «υπάρχουν οικονομικά θέματα, αλλά τα παλεύουμε και η καμπάνια θα γίνει και φέτος κανονικά». Υπενθυμίζεται ότι το εργοστάσιο της βιομηχανίας στην Ορεστιάδα θα «ανάψει φουγάρο» εντός Οκτωβρίου.

Μεταξύ άλλων, ο ίδιος επανέλαβε ότι πολιτική βούληση της κυβέρνησης παραμένει η τευτλοκαλλιέργεια να παραμείνει βασική δραστηριότητα για την Βόρεια Ελλάδα. Φέτος σπάρθηκαν 64.000 στρέμματα τεύτλων, από τα οποία αναμένεται να παραχθούν περί τους 45.000 τόνους ζάχαρης.