Skip to main content

Εντοπισμός μεγάλης ποσότητας λαθραίων τσιγάρων

Αποθηκευτικός χώρος από τον οποίο διακινούνταν ποσότητες λαθραίων τσιγάρων εντοπίστηκε στον Ασπρόπυργο από την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών.
Στην περιοχή του Ασπρόπυργου εντοπίστηκε αποθηκευτικός χώρος, από τον οποίο διακινούνταν ποσότητες λαθραίων τσιγάρων μετά από έλεγχο της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών.
 
Συνεργείο της υπηρεσίας, συνεπικουρούμενο από υπαλλήλους του Τμήματος Ναρκωτικών, διενήργησε έρευνα και διαπιστώθηκε η μεταφορά, διακίνηση και αποθήκευση 860.390 πακέτων τσιγάρων, δηλαδή περίπου 1.800 χαρτοκιβωτίων των 50 δεμάτων των 10 πακέτων, που προορίζονταν για εξαγωγή και δεν είχαν καταβληθεί οι αναλογούντες δασμοί και φόροι.

Η εμπορική τους αξία υπολογίζεται σε περισσότερο από 2,5 εκ. ευρώ και το σύνολο των δασμών και φόρων που δεν καταβλήθηκαν υπερβαίνει τα 2 εκ. ευρώ.

Κατάσχεση παραποιημένων προϊόντων

Την ίδια ώρα, σε κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας, εντοπίστηκε και δεσμεύτηκε μεγάλη ποσότητα παραποιημένων προϊόντων απομίμησης, συνολικά 25.500 τεμαχίων (ρολόγια, κοσμήματα, πορτοφόλια-τσάντες).