Skip to main content

Εντοπισμός φορτίου αρνιών Βουλγαρίας που προορίζονταν για ελληνοποίηση

Φορτίο 152 βουλγαρικών αμνοεριφίων που προοριζόταν για την ελληνική αγορά ως ελληνικά εντοπίστηκε μετά από κινητοποίηση των κρατικών φορέων για τον έλεγχο της πασχαλινής αγοράς.
Φορτίο 152 βουλγαρικών αμνοεριφίων που προοριζόταν για την ελληνική αγορά ως ελληνικά εντοπίστηκε μετά από κινητοποίηση των κρατικών φορέων για τον έλεγχο της πασχαλινής αγοράς.

Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Κανελλόπουλος, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, το υπουργείο προχώρησε στον εντοπισμό του φορτίου, μέσω του ευρωπαϊκού ηλεκτρονικού συστήματος παρακολούθησης ενδοκοινοτικού εμπορίου ζώντων ζώων.

Συμπλήρωσε δε ότι το φορτίο κατευθυνόταν για άμεση σφαγή στα σφαγεία Σκύδρας, ενώ από την πλευρά του, ο παραλήπτης έμπορος δήλωσε ότι ουδέποτε πραγματοποιήθηκε η εμπορική συναλλαγή και ότι δεν αναμένει στην εγκατάστασή του αιγοπρόβατα.

Ακολούθως, το φορτίο οδηγήθηκε σε άλλη κατεύθυνση και για αρκετές ώρες δεν είχε εντοπιστεί.

Το υπουργείο, σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες και τη σημαντική συμβολή του ΣΔΟΕ, εντόπισε τον πραγματικό προορισμό της παρτίδας, η οποία παρελήφθη τελικά στο νομό Γρεβενών.

Ο παραλήπτης ελέγχεται από τις υπηρεσίες του ΣΔΟΕ για παραβάσεις της νομοθεσίας, καθώς και από τις τοπικές κτηνιατρικές υπηρεσίες, προκειμένου να επιβληθούν οι σχετικές κυρώσεις για παραβάσεις της κτηνιατρικής νομοθεσίας και να ληφθούν τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα.

«Στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την αμέριστη συνδρομή του ΣΔΟΕ χτενίζουν ηλεκτρονικά αλλά και με τη φυσική τους παρουσία σύνορα, εθνικές οδούς, σφαγεία, αποθήκες, σούπερ μάρκετ, αγορές, κρεοπωλεία» υπογράμμισε ο Γ. Κανελλόπουλος.

«Είμαστε εδώ και μέρες σε εγρήγορση. Όσο περνά ο καιρός, το επίπεδο του συναγερμού κλιμακώνεται. Ήδη άρχισε να αποδίδει η κινητοποίηση με τον εντοπισμό του πρώτου φορτίου», κατέληξε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.