Skip to main content

Εντόπισαν λαθραία φάρμακα μέσα σε πηγάδι

Μεγάλες ποσότητες φαρμάκων με παραποιημένους ή αλλοιωμένους χαρακτήρες εντοπίστηκαν μέσα σε φρεάτιο βάθους 100 μέτρων στην περιοχή του Λαυρίου, μετά από ελέγχους που πραγματοποίησαν οι αρμόδιες υπηρε
Μεγάλες ποσότητες φαρμάκων με παραποιημένους ή αλλοιωμένους χαρακτήρες εντοπίστηκαν μέσα σε φρεάτιο βάθους 100 μέτρων στην περιοχή του Λαυρίου,  μετά από ελέγχους που πραγματοποίησε η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου εργασίας σε συνεργασία με την υπηρεσία δίωξης οικονομικού εγκλήματος της ΕΛΑΣ. 

Το περιστατικό αποκάλυψε σήμερα ο υφυπουργός εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι από τους ελέγχους έχουν εντοπιστεί μεγάλος αριθμός πλαστών συντάξεων, κατευθυνόμενη συνταγογράφηση και μεγάλες ποσότητες φαρμάκων τα οποία δεν φέρουν τις ταινίες γνησιότητας. 

Περίπου 800 εκατομμύρια ευρώ εκτιμάται ότι θα εξοικονομηθούν το 2010 μόνο από την περιστολή δαπανών κυρίως και από τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο υφυπουργός Εργασίας. «Τον Ιούνιο, επιτύχαμε μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 25,8% στο ΙΚΑ, κατά 25,15% στον ΟΓΑ και κατά 13,97% στον ΟΑΕΕ» είπε ο κ. Κουτρουμάνης.