Skip to main content

Έντονο επεισόδιο ανάμεσα σε Καμμένο-Τσίπρα: «Τελειώσαμε»

Ο υπουργός Άμυνας απείλησε ευθέως με αποχώρηση από την κυβέρνηση. Με εντολή Τσίπρα οι διευκρινίσεις Τσακαλώτου για τις αμυντικές δαπάνες.

Θερμό επεισόδιο σημειώθηκε ανάμεσα στον υπουργό Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή.

Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός στην ομιλία του δεν έκανε αναφορά στις αμυντικές δαπάνες προκάλεσε την οργή του κυβερνητικού εταίρου, ο οποίος, εμφανώς εκνευρισμένος, έσπευσε στον πρωθυπουργό και, κουνώντας χαρακτηριστικά το χέρι του, του είπε «εμείς τελειώσαμε».

Επεισόδιο Καμμένου-Τσίπρα

Αμέσως αποχώρησε από την αίθουσα της Ολομέλειας, με αποτέλεσμα ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, να τον... κυνηγάει στους διαδρόμους της Βουλής, για να τον ηρεμήσει.

Το επεισόδιο έληξε όταν, με εντολή του πρωθυπουργού, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, προέβη σε διευκρινίσεις: «Τα 100 εκατ. το 2015 θα βρεθούν από το περίσσευμα του φετινού προϋπολογισμού. Τα 200 εκατ. για το 2016 από πωλήσεις εξοπλιστικών. Παρόλο που λέει τις λέξεις «προσωπικό» και «προμήθεια» πουθενά δε λέει για τα ποσοστά πουθενά δε λέει πόσο να είναι από το ένα και πόσο από το άλλο. Οταν έρθει το ν/σ μπορεί το ελληνικό κοινοβούλιο να αποφασίσει πώς θα βρεθούν αυτές οι οικονομίες. Θα ισχύουν από το 2015 οι μειώσεις εξοπλισμών κατά 200 εκατομμύρια», είπε ο κ. Τσακαλώτος.

Ο Πάνος Καμμένος στην ομιλία του λίγο αργότερα, αναφέρθηκε στο θέμα: «Άκουσα τις διευκρινίσεις του υπουργού Οικονομικών. Οι περικοπές ύψους 100 δισ. ευρώ θα γίνουν από πωλήσεις υλικού. Ούτε ένα ευρώ από προσωπικό. Και αυτό θα το διασφαλίσω προσωπικά και εγώ και ο υφυπουργός Άμυνας» είπε.