Skip to main content

Έντονο βαλκανικό ενδιαφέρον για τη Zootechnia

Σημείο αναφοράς για τον κλάδο της κτηνοτροφίας-πτηνοτροφίας, θα αποτελέσει η 9η Διεθνής Έκθεση «Zootechnia», που θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Ιανουαρίου έως την 1η Φεβρουαρίου στη ΔΕΘ.

Σημείο αναφοράς για έναν από τους πιο δυναμικούς κλάδους της οικονομίας, την κτηνοτροφία-πτηνοτροφία, θα αποτελέσει η 9η Διεθνής Έκθεση «Zootechnia», που θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Ιανουαρίου έως την 1η Φεβρουαρίου του 2015 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Με παρούσες όλες τις μεγάλες εγχώριες επιχειρήσεις της κτηνοτροφίας-πτηνοτροφίας, στη Zootechnia, που υλοποιεί η ΔΕΘ-Helexpo, θα παρουσιαστούν όλες οι τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο, από σημαντικά είδη παραγωγικών ζώων μέχρι μηχανήματα, υπηρεσίες, αλλά και έρευνες.

Η Zootechnia, η οποία πλέον λαμβάνει διαστάσεις εφάμιλλες με την έκθεση Agrotica, συνιστά τη μοναδική εξειδικευμένη έκθεση στον τομέα των παραγωγικών ζώων στη χώρα μας και στα Bαλκάνια. Ήδη, εμπορικοί επισκέπτες από τη Σερβία και άλλες χώρες της περιοχής έχουν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον για επίσκεψη στην έκθεση.

Πλούσιο θα είναι και το πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων της Zootechnia. Στο επίκεντρο τους θα βρεθεί η ημερίδα για την επανεκκίνηση της αιγοτροφίας και το ξεκίνημα της ονοτροφίας, καθώς και η παρουσίαση μιας πρότυπης καθετοποιημένης μονάδας με αυτό το αντικείμενο. Ακόμη, για πρώτη φορά θα εκτεθούν γαϊδουράκια από ελληνικές εκτροφές και προϊόντα στα οποία χρησιμοποιείται το γάλα τους. Οι φορείς που διοργανώνουν τις παραπάνω εκδηλώσεις είναι η ΔΕΘ-Helexpo, το Εργαστήριο Ζωοτεχνίας του Τμήματος Κτηνιατρικής του ΑΠΘ, ο Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Βόλου-Αίγα φυλής Σκοπέλου και οι εταιρείες WESTFALIA Technologies, EUROCO ΑΕ, και SOSTAR.

Παράλληλα, σε ημερίδα που πραγματοποιεί το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μαζί με τη ΔΕΘ-Helexpo θα αναλυθούν θέματα σχετικά με την υδρόβια παραγωγή και τις υδατοκαλλιέργειες.

Τέλος, θα λάβει χώρα και το 5o Pet Festival, φέρνοντας το κοινό πιο κοντά στον μαγικό κόσμο των κατοικίδιων ζώων, ενώ εντυπωσιακό αναμένεται και το Σαλόνι Αλόγου.