Skip to main content

Έντονη μεταβλητότητα στο ΧΑ

Έντονη μεταβλητότητα παρουσιάζει ο πίνακας του Χρηματιστηρίου Αθηνών, αντικατοπτρίζοντας την επιφυλακτικότητα των επενδυτών σχετικά με την πιστή εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής τη
Έντονη μεταβλητότητα παρουσιάζει ο πίνακας του Χρηματιστηρίου Αθηνών, αντικατοπτρίζοντας την επιφυλακτικότητα των επενδυτών σχετικά με την πιστή εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:20 διαμορφώνεται στις 1.870,18 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο σε ποσοστό 0,01%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 50,50 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,69%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 2,08% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης καταγράφει άνοδο 0,58%.

Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο παρουσιάζουν οι δείκτες των Οικιακών προϊόντων (+2,92%) και των Τεχνολογιών (+1,87%). Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Τροφίμων (-2,26%) και του Πετρελαίου (-1,55%).

Σε θετικό έδαφος κινείται πάντως ο τραπεζικός δείκτης, μετά την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) ότι θα δέχεται όλα τα ομόλογα που εκδίδονται από το ελληνικό Δημόσιο, ανεξαρτήτως αξιολόγησης, ως εχέγγυα για την παροχή δανείων στις τράπεζες, μέχρι νεωτέρας.

Από τις μετοχές που διαπραγματεύονται 60 κινούνται ανοδικά, 18 πτωτικά και 16 παρέμειναν σταθερές.